Ν. Λειβαδάρας για βαρέα μέταλλα: Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου προχωρεί στη συλλογή δειγμάτων

Δημοσίευση: 12.02.2020, 14:27
Τελευταία Ενημέρωση: 12.02.2020, 19:07

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από δημοσίευμα της "Καθημερινής" και χωρίς να έχουμε ενημερωθεί ως Δήμος, ότι μετά από δειγματοληψία που έκανε η Aegean Rebreath τον περασμένο Σεπτέμβριο στον πυθμένα του λιμανιού της Ερμούπολης, ότι οι αναλύσεις που έγιναν από το ΕΛΚΕΘΕ έδειξαν την ύπαρξη υψηλών τιμών βαρέων μετάλλων, ανέφερε ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου και με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα ο πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας...
Bookmark and Share

Στο Δήμο έφτασε ενημερωτική επιστολή μόλις στις 5 Φεβρουαρίου, διευκρίνισε ο κ. Λειβαδάρας, γνωστοποιώντας πως τα δείγματα ελήφθησαν από την Aegean Rebreath στο διάστημα 20 με 23 Σεπτεμβρίου 2019, περίοδο που πραγματοποίησε καθαρισμό βυθού στην περιοχή "Καρνάγιο".

Εμείς, θα προχωρήσουμε μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, σε λήψη δειγμάτων από σημεία σε όλη την έκταση του λιμανιού ώστε να σταλούν προς ανάλυση σε πιστοποιημένο εργαστήριο για να ελεγχθεί η πιθανότητα ύπαρξης βαρέων μετάλλων και σε άλλα σημεία του πυθμένα του λιμανιού, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, όπως είπε ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να προχωρήσει η απορρύπανση.

Στο ερώτημα σχετικά με την αιτία που προκάλεσε τη ρύπανση, ο Νίκος Λειβαδάρας δήλωσε πως δεν γνωρίζει, αλλά οπωσδήποτε είναι απαραίτητο να διαπιστωθεί.

Ειδική επισήμανση έκανε ο δήμαρχος στον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκε το θέμα, λέγοντας πως ενώ τα αποτελέσματα για ύπαρξη βαρέων μετάλλων έγινε στο βυθό του λιμανιού, γράφτηκε ότι διαπιστώθηκε στο βυθό της Σύρου, αναφορά που παραπέμπει σε παραλίες όλου του νησιού γεγονός που και δεν είναι ακριβές και παράλληλα είναι αρνητικό για το νησί.

Μιλώντας ακόμη για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς και το Συριανό Καρναβάλι 2020, σημείωσε πως από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε ο προγραμματισμός και η προετοιμασία για τις πολλές δράσεις που ήδη ξεκίνησαν, εκφράζοντας τα εύσημα τόσο προς τη αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού, Αλίκη Λεονταρίτη, όσο και προς όλους όσοι πλαισιώνουν το τμήμα πολιτισμού του Δήμου.

Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρισε ο Νίκος Λειβαδάρας το ζήτημα που αφορά στους περιορισμούς και τις καθυστερήσεις που αφορούν στα διατηρητέα κτίρια και στον ιστορικό τόπο της Ερμούπολης, προσθέτοντας πως ο Δήμος προετοιμάζει πρόταση ώστε σε συνάντηση που θα ζητήσει να έχει για το θέμα με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να βρεθεί και να προχωρήσει πιο σύντομα η όποια αλλαγή γίνει ώστε να μην είναι όπως σήμερα "απαγορευτική" είτε στο Δήμο είτε σε ιδιώτες η συντήρηση και η αξιοποίηση αυτών των κτιρίων.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Νίκος Λειβαδάρας

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 109


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.