Δήμος Αμοργού: Μνημόσυνο για τους ήρωες του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο

Δημοσίευση: 12.02.2020, 09:57
Τελευταία Ενημέρωση: 12.02.2020, 10:12

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αμοργού τελέστηκε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 στη νήσο Κίναρος επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, όταν το ελικόπτερο τους συνετρίβη κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης.

Ήταν 11 Φεβρουαρίου 2016, όταν οι Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς και Ελευθέριος Ευαγγέλου που επέβαιναν στο μοιραίο Agusta Bell, έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, βυθίζοντας στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειες τους.

Ο Δήμος Αμοργού θέλοντας να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής τέλεσε μνημόσυνο για τα τέσσερα έτη από τον άδικο χαμό των Ελλήνων αξιωματικών, στον τόπο που σημειώθηκε η τραγωδία.

Παρόντες στο Μνημόσυνο που τέλεσε ο ιερέας Αντώνιος Δεσποτίδης ήταν ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων Πλοίαρχος Φώσκας Αθανάσιος Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Καραϊσκος Ελευθέριος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμοργού, οι προϊστάμενοι του Αστυνομικού Σταθμού και του Λιμενικού Σταθμού Αμοργού, αποστολή της Ομάδας Αιγαίου, κάτοικοι της Αμοργού και η μοναδική κάτοικος του νησιού, η κυρά Ρηνιώ Κατσοτρούχη με τον γιό της Γιώργο.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε κατάθεση στεφάνων και κρατήθηκε ενός λεπτός σιγή ενώ οι παρόντες έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των τριών Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι το ξημέρωμα της 11ης Φεβρουαρίου 2016, κατέπεσαν σε αυτό το κομμάτι ακριτικής Αμοργιανής γης, υπερασπιζόμενοι την ακεραιότητα και την ασφάλεια μας. Πέρασαν στην αιωνιότητα και παράλληλα έχουν γίνει ένα κομμάτι της ιστορίας, τους έθνους και της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Εμείς προσευχόμαστε καθημερινά για την ανάπαυσή τους, θα τιμούμε πάντα τη μνήμη τους. Προσευχόμαστε για την υγεία των οικογένεια τους και για τη δύναμη της μεγάλης οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων. Η κυρία Ειρήνη για όλους εμάς και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που αποφασίζουν να μείνουν σε ακριτικά μέρη όπως είναι η Κίναρος, όπως είναι η Αμοργός, αποτελεί ένα φάρο. Ένα φάρο αυταπάρνησης, ένα φάρο καθήκοντος και ένα φάρο πατριωτισμού», δήλωσε ο δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραϊσκος.

Φωτογραφίες: amorgosnews

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 138


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.