Πεζοπορία διαμαρτυρίας Ενάντια στις Ανεμογεννήτριες στις 16 Φλεβάρη στην Πάρο

Δημοσίευση: 11.02.2020, 18:53
Τελευταία Ενημέρωση: 11.02.2020, 19:08

Με κεντρικό σύνθημα "Όχι στις Ανεμογεννήτριες που Καταστρέφουν τα Νησιά μας", η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα Πάρου Ενάντια στις Ανεμογεννήτριες, ο Πολιτιστικό Σύλλογος "Αρχίλοχος", η Ομάδα "Περπατητές", Φορείς και Πολίτες, καλούν σε πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου. Η πορεία θα ξεκινήσει από το σχολείο Καμαρών στις 11.00, με κατεύθυνση προς τον ομώνυμο οικισμό μέσω ενός όμορφου μονοπατιού που καθαρίστηκε πρόσφατα από τον τοπικό σύλλογο μέχρι τις υπάρχουσες ανεμογεννήτριες της ΔΕΗ...
Bookmark and Share

Εκεί θα γίνει ενημερωτική εκδήλωση από τη ''Δημοτική επιτροπή κατά των ανεμογεννητριών'' σχετικά με την εξέλιξη τού θέματος εν όψει της προβλεπόμενης τοποθέτησης των ''τερατοανεμογεννητριών'' και στη συνέχεια μέσω του τεράστιου αγροτικού δρόμου που διανοίχτηκε πριν από χρόνια για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, θα καταλήξουμε στο σχολείο Καμαρών. Μια πολύ εύκολη κυκλική πεζοπορία, μήκους 3χλμ. με υψομετρική διαφορά +/- τα 120 μ.

Απαραίτητος εξοπλισμός τα πεζοπορικά μποτάκια, σακίδιο πλάτης, νερό και μια σοκολάτα.

Άτομα κάτω τον 16 ετών πρέπει να συνοδεύονται.

Πληροφορίες από τον Ανδρέα Ραγκούση 6936142253 και από τον Νάσσο Γρίβα 6974515482. 

Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πεζοπορία μπορούν να έρθουν στον χώρο των α/γ με το αυτοκίνητό τους γύρω στις 12:00. Η αποχώρηση από τον χώρο θα είναι ομαδική, περιπατητές και αυτοκίνητα μαζί.

Στην επιστροφή στο σχολείο των Καμαρών έχει οργανωθεί λαϊκό γλέντι.

Για τη μετακίνηση των συμμετεχόντων θα υπάρξουν και λεωφορεία από την Παροικιά και τη Νάουσα στις 10:30 π.μ. και επιστροφή από το σχολείο Καμαρών στις 3:00 μ.μ.   

Το μήνυμα

"Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ» με την ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του «ΠΕΡΠΑΤΗΤΕΣ», ΦΟΡΕΙΣ και ΠΟΛΙΤΕΣ της ΠΑΡΟΥ την Κυριακή 16 Φλεβάρη 2020
θα περπατήσουμε για να διαμαρτυρηθούμε και να φωνάξουμε:

''ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ''

Στο παρελθόν κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στα νησιά μας. Αντισταθήκαμε σθεναρά σε εκείνους που επικαλούμενοι την προστασία του περιβάλλοντος θέλουν να μετατρέψουν τις Κυκλάδες σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής ενέργειας, χωρίς να σέβονται την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά μας. 

Παρά την «λάσπη» που δεχτήκαμε, αποδείξαμε ότι δεν είμαστε εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά υπέρ ενός κεντρικού σχεδιασμού που αντιμετωπίζει την ενέργεια ως ανάγκη και κοινωνικό αγαθό και όχι σαν μέσο κερδοσκοπίας επιχειρηματικών ομίλων.

Όμως αντιστεκόμαστε στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι δεν γίνεται με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.  

Μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας εκατοντάδων αιολικών πάρκων παγκοσμίως το αποτέλεσμα είναι μηδενική προσφορά στη μείωση του CO2  αντιθέτως η οικολογική καταστροφή στις περιοχές εγκατάστασής τους είναι τεράστια και ανεπανόρθωτη, είναι μη ανακυκλώσιμες, η ενέργεια γίνεται όλο και ακριβότερη  και οι επιπτώσεις στην υγεία είναι αναμφισβήτητες.

Το φυσικό περιβάλλον των νησιών μας αποτελεί έναν υπέροχο τόπο για να ζούμε και ταυτόχρονα έχει ευνοήσει την ανάπτυξη του τουρισμού που έγινε η κινητήρια δύναμή μας.

Θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο!

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις και δεδομένα, που απαιτούν να θυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε εδώ, ενωμένοι, παρόντες, ανυποχώρητοι!" 

Newsroom Cyclades Voice

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΔείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 180


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.