Κ. Κουκάς: Να παραμείνει ισχυρός ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στη λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων

Δημοσίευση: 10.02.2020, 21:22
Τελευταία Ενημέρωση: 10.02.2020, 22:08

Με αφορμή αναφορά του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, στις 23 Ιανουαρίου, στο ναυτιλιακό συνέδριο της "Ναυτεμπορικής", ότι τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία θα περάσουν στη δικαιοδοσία του κράτους, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, έθεσε το θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου. Όλοι οι συμμετέχοντες στην ΚΕΔΕ και από όλες τις παρατάξεις ζήτησαν διευκρινίσεις επί του θέματος και διατύπωσαν τις επιφυλάξεις τους, ανέφερε ο κ. Κουκάς μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου...

Τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία είναι μια κατάκτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2001, επισήμανε ο δήμαρχος Μυκόνου.

"Αντιλαμβανόμαστε ότι το υπουργείο μπορεί να θέλει να βελτιώσει το πλαίσιο λειτουργίας τους, αλλά θα πρέπει πριν γίνει οποιαδήποτε αλλαγή, τόσο η Κεντρική Ένωση Δήμων όσο και οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, να είναι συνομιλητές. Πάγια θέση μου είναι ότι ακόμη και αν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία η λύση δεν μπορεί να είναι να περιέλθει η αρμοδιότητα στο κράτος, αλλά να εντοπίσουμε τις αδυναμίες και αυτές να βελτιώσουμε", υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Κουκάς.

Ο ΓΓ Λιμένων, όπως ανέφερε ο κ. Κουκάς, είπε πως εξετάζει το υπουργείο κάποιο πλαίσιο στο οποίο ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης θα είναι ισχυρός, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Ο δήμαρχος Μυκόνου διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει από την πλευρά του αλλά και γενικότερα από την πλευρά των δημάρχων μια στείρα άρνηση σε οποιαδήποτε αλλαγή, όμως επιθυμούν και ο ρόλος της αυτοδιοίκησης να είναι ισχυρός, αλλά και να συζητήσουν το όποιο πλαίσιο από κοινού.

Το θέμα δεν αφορά μόνο τα μεγάλα λιμάνια, τα οποία ενδεχομένως να μπορούν να ελέγχουν από την κεντρική διοίκηση, όμως τα μικρά λιμάνια, τον κάθε μώλο, τις χερσαίες λιμενικές ζώνες ή το θέμα με τα τραπεζοκαθίσματα, πώς μπορούν να τα ελέγξουν από τον Πειραιά, διερωτήθηκε ο Κ. Κουκάς.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ από το Γ.Γ. Λιμένων, το υπουργείο θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες στην κατάρτιση μιας στρατηγικής λιμενικής πολιτικής.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο δήμαρχος Μυκόνου

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 87


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.