"Οι κυβερνητικές πρακτικές οδηγούν το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας σε πλήρη διάλυση"

Δημοσίευση: 08.02.2020, 17:29
Τελευταία Ενημέρωση: 08.02.2020, 17:33

"Από την ημέρα που λειτούργησε το Γ.Ν. Θήρας, η Σαντορίνη εκπροσωπούνταν στο Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε. από 2 Θηραίους πολίτες, ενώ ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κατοικούσε στη Σαντορίνη και κατείχε και τη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Από την 1η Οκτώβρη 2019 που διορίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ Α.Ε., η Σαντορίνη εκπροσωπούνταν μόνο από τον κ. Παρασκευά Σαλίβερο, που κατείχε τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου για το νοσοκομείο. Σαν να μην έφτανε αυτό εντός τριών μηνών ο κος Σαλίβερος παραιτήθηκε, ενώ σε πρόσφατη επιστολή του εξηγεί τους ανησυχητικούς για το νοσοκομείο λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση", επισημαίνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήρας, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι οι κυβερνητικές πρακτικές οδηγούν το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας σε πλήρη διάλυση...

Συνεχίζοντας, η συντονιστική επιτροπή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Θήρας, προσθέτει:

"Έκτοτε και σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο, το νοσοκομείο έχει μείνει ακέφαλο χάρη σε παρασκηνιακούς διαγκωνισμούς στελεχών της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ενώ φαίνεται ότι και το υπουργείο Υγείας όχι απλά αδιαφορεί, αλλά πρόσφατα προχώρησε και σε δραματικές μειώσεις μισθών, οι οποίες σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αδυναμία επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος και την αβεβαιότητα για το μέλλον του νοσοκομείου που καλλιεργείται από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, οδηγεί στελέχη όλων των υπηρεσιών (Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Διοικητικής) στην παραίτηση.

Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο διαθέτει έναν μόνο ορθοπεδικό, ενώ μόλις πριν από λίγο καιρό το τμήμα ορθοπεδικής είχε φτάσει να πραγματοποιεί ακόμα και επεμβάσεις αρθροπλαστικής ισχίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο εναπομείναντας ορθοπεδικός θα αποχωρήσει σύντομα λόγω διορισμού του στο ΕΣΥ. Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν φαίνεται ότι το νοσοκομείο που υποδέχεται τόσα τροχαία θα μείνει χωρίς ορθοπεδικό. Το φυσικοθεραπευτήριο έχει κλείσει, καθώς οι δύο μόνιμες φυσικοθεραπεύτριες απουσιάζουν με νόμιμη άδεια, ενώ η σύμβαση της επικουρικής φυσικοθεραπεύτριας που έληξε πρόσφατα, δεν ανανεώθηκε.

Πολλοί επιτυχόντες στο διαγωνισμό δεν αποδέχονται το διορισμό τους, ενώ και κάποιοι από αυτούς που τον έχουν αποδεχτεί δεν έχουν κληθεί να υπογράψουν τις συμβάσεις τους.

Από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουμε ενημερωθεί για επανειλημμένες συναντήσεις του Δημάρχου Θήρας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σχετικές με το μέλλον του νοσοκομείου.

Καλούμε, λοιπόν, τον Υπουργό Υγείας να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα του Γ.Ν. Θήρας και να δεσμευτεί για την διατήρηση του Δημόσιου Χαρακτήρα του."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 74


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.