Κ. Μονογυιού: Τα υδατοδρόμια είναι η αρχή του τέλους πλέον της απομόνωσης των νησιωτών

Δημοσίευση: 08.02.2020, 16:52
Τελευταία Ενημέρωση: 08.02.2020, 17:15

Η Κατερίνα Μονογυιού, βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, στην ομιλία της την Πέμπτη 5/2/2020 στη Βουλή για το Ν/Σ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με θέμα την «ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις», ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι τα νησιά χωρίς αεροδρόμια αποκτούν νέο μέσο συγκοινωνίας με την υπόλοιπη χώρα, τονίζοντας πως τα υδατοδρόμια είναι η αρχή του τέλους της απομόνωσης των νησιωτών...
Bookmark and Share

Η Κατερίνα Μονογυιού, ανέφερε ακόμη:

"Όλοι  σε αυτό και στο προηγούμενο κοινοβούλιο θυμόμαστε το θέμα των υδατοδρομίων πόσο σημαντική ήταν η πραγματοποίησή του για τους  νησιώτες. Η διαβούλευση και η συζήτηση ξεκίνησε πριν το 2016 και ολοκληρώθηκε το 2018 με Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο Νόμος αντί να λύνει τα προβλήματα με τις μετακινήσεις στο Αιγαίο και στο Ιόνιο και να γίνει το έργο που τόσο περίμεναν οι κάτοικοι των νησιών , μπλόκαρε σε διάφορα αξεπέραστα γραφειοκρατικά κωλύματα. Να  φανταστείτε ότι είχε για κάθε αδειοδότηση  - 42 διοικητικές πράξεις.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το νέο Νομοσχέδιο κάνει απλές τις διαδικασίες  για την έκδοση αδειών και δίνει την δυνατότητα σε ιδιώτες να αποκτούν και αυτοί άδεια.

Το προσωπικό των υδατοδρομίων μπορεί να εκπαιδεύεται από πιστοποιημένους φορείς, και όχι μόνο από τη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ,για να  εκπαιδευτεί  ικανός  αριθμός  εργαζομένων.

Τα υδατοδρόμια είναι η αρχή του τέλους πλέον της απομόνωσης των νησιωτών. Τα νησιά χωρίς αεροδρόμια αποκτούν νέο μέσο συγκοινωνίας με την υπόλοιπη χώρα. Εκτός από την εξυπηρέτηση των τουριστών ,βοηθάει στην μεταφορά κατοίκων , ασθενών και προϊόντων άμεσης ανάγκης όπως φάρμακα. Παράλληλα βοηθάει στην ανάπτυξη όλων των νησιών." 

Τέλος, η Κατερίνα Μονογυιού κατέθεσε την πρότασή της για την υλοποίηση της κατάργησης του τέλους υδατοδρομίων στους κατοίκους των νησιών που δεν υπάρχει αεροδρόμιο.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 114


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.