Τη Μήλο επισκέφθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος

Δημοσίευση: 03.02.2020, 17:01
Τελευταία Ενημέρωση: 03.02.2020, 17:03

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, επισκέφθηκε τη Μήλο από Παρασκευή 31/01 έως Δευτέρα μεσημέρι 03/02. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συμμετείχε σε σειρά εκδηλώσεων για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ...
Bookmark and Share

Ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Μήλου, του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πολλωνίων (ΠΟΣΠΟΜ), του αθλητικού σωματείου «Παμμηλιακός», των Συνταξιούχων του ΙΚΑ και του Ιδρύματος Στήριξης του Κέντρου Υγείας Μήλου (ΙΣΚΥΜ).

Επίσης, ο βουλευτής επισκέφθηκε το δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής αποτελούμενη από το Δήμαρχο Μανώλη Μικέλη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χρήστο Νίνο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φραγκιό Ζούλια.

Στη συνάντηση στο δημαρχείο, έγινε εκατέρωθεν ενημέρωση για τα προβλήματα της Μήλου καθώς και για τα γενικότερα θέματα της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και εκτεταμένη συζήτηση για την εξέλιξη των έργων και των θεμάτων που απασχολούν το νησί.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής επισημάνθηκαν οι μεγάλες δυσκολίες που προέκυψαν από σοβαρές εκκρεμότητες της προηγούμενης περιόδου του δήμου και ειδικότερα στα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου επιτέλους προσδιορίστηκαν οι τιμές απαλλοτρίωσης του χώρου κατασκευής του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ, στα θέματα διάθεσης των λυμάτων και τις λύσεις που πρέπει να επιταχυνθούν ενόψει και της επόμενης τουριστικής περιόδου, στις προσπάθειες του δήμου για την κατασκευή του παρακαμπτήριου δρόμου για το νέο λιμενικό έργο των Πολλωνίων, καθώς και την τελική υλοποίηση ενός σωστού έργου χωρίς επιπτώσεις στην ευρύτερη τουριστική περιοχή, στην επιδίωξη επιτάχυνσης του έργου επισκευής του κτιρίου του Γυμνασίου – Λυκείου.

Συζητήθηκαν επίσης και άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως η λειτουργία του Κέντρου Υγείας, όπου αναμένουν υλοποίηση δεσμεύσεων από την πλευρά της 2ης ΥΠΕ για ενίσχυση της στελέχωσης του, τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα του κοινωνιολόγου, ενώ τέλος τέθηκε και το θέμα της εκκρεμότητας του ΣΧΟΟΑΠ (Χωροταξικό) για το οποίο το επόμενο διάστημα αναμένουν ενημέρωση από τον μελετητή. Ειδική αναφορά έγινε επίσης στην προοπτική αποτροπής εγκατάστασης 89 ανεμογεννητριών (σύμφωνα με αδειοδότηση της ΡΑΕ), που αν υλοποιηθεί θα έχει σοβαρές καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και το τοπίο του νησιού.  Ακόμα συζητήθηκαν και ζητήματα άμεσης καθημερινότητας και οι επιδιώξεις του δήμου για ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού σε συγκεκριμένες οικιστικές περιοχές αλλά και αποκατάστασης-συντήρησης πολλών οχημάτων απορριμματοφόρων που παρελήφθησαν σε άθλια κατάσταση.

Από την πλευρά του Νίκου Συρμαλένιου, έγινε ενημέρωση γύρω από τις διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις σχετικά με την τύχη των δημοτικών λιμενικών ταμείων, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, ενώ επισημάνθηκαν και οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές και οι γκρίζες ζώνες σχετικά με τη λειτουργία και την προοπτική του Μεταφορικού Ισοδύναμου και βέβαια δηλώθηκε για άλλη μια φορά η διαθεσιμότητα  του για στήριξη και ανάληψη πρωτοβουλιών για προώθηση λύσεων σε όλα τα θέματα του νησιού. Ήδη τους ενημέρωσε ότι καταθέτει άμεσα Αναφορά στη Βουλή την επιστολή του Σωματείου Συνταξιούχων για τα σοβαρά προβλήματα του Κέντρου Υγείας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 125


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.