Κλίμα έντασης στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου - Τι καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοσίευση: 23.01.2020, 20:06
Τελευταία Ενημέρωση: 23.01.2020, 20:33

Σε αποχώρηση του συνόλου της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πάρου ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, οδήγησε η συμπεριφορά του αντιδημάρχου Πάνου Κεμπάμπη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, που καταγγέλλει έντονα τη συμπεριφορά του αντιδημάρχου, όπως και τη στάση ανοχής της πλειοψηφίας...
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, Κωνσταντίνος Ροκονίδας
Bookmark and Share

Αναλυτικά, η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, στη σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει:

"Η χθεσινή (σ.σ. 21-01-2020) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σημαδεύτηκε για μια ακόμα φορά από την συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Π. Κεμπάμπη αλλά και την ανησυχητική στάση ανοχής της πλειοψηφίας.

Κινούμενος εξ’ αρχής εκτός ορίων υπήρξε είρωνας, προσβλητικός, απαξιωτικός, «μπαχαλάκιας», με προσωπικές επιθέσεις κατά της Προέδρου της Κοινότητας Παροικιάς Μ. Αργουδέλη και του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Ροκονίδα.

Η προκλητική – προσβλητική συμπεριφορά του Π. Κεμπάμπη ξεκίνησε από τη διαδικασία των ερωτήσεων και
κορυφώθηκε κατά τη συζήτηση του 6ου θέματος, που με τις απαξιωτικές παρεμβάσεις του δεν άφησε τον Κ. Ροκονίδα να ολοκληρώσει την θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το συγκεκριμένο θέμα. 

Αρνούμενοι να συναινέσουμε στη μετατροπή του Δημοτικού Συμβουλίου σε «σύναξη καφενείου», αποχωρήσαμε.

Παρά τις αντιθέσεις, τις αντιπαραθέσεις, τις διαφορετικές πολιτικές για μια σειρά ζητήματα ποτέ στο παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο δε βρέθηκε σε ανάλογες καταστάσεις.

Είναι φανερό πλέον  ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τον Π. Κεμπάμπη σαν «λαγό» για τους δικούς τους σχεδιασμούς. 

Ο ίδιος, σαν χωρικός Αντιδήμαρχος Παροικιάς δεν θα ξεγλιστρήσει με «μαγκιές» γιατί  αργά ή γρήγορα θα πρέπει να λογοδοτήσει στους Παροικιώτες ποιές ενέργειες έχει κάνει και ποιές λύσεις έχει προωθήσει ή προωθεί για τα προβλήματα της πόλης, τα σχολεία της, την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της, τις υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, το κυκλοφοριακό, την ασφάλεια των πεζών και πάει λέγοντας. Η «μαγκιά» μπορεί να «σηκώνει σκόνη» για καλύπτει τα προβλήματα αλλά σίγουρα δεν τα λύνει και αυτό προκαλεί εκνευρισμό. Ας ξεσπάσει εκεί που πρέπει, στην Δημοτική αρχή που ανήκει. 

Είναι επίσης φανερό πως δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι δεν ελέγχουν την Κοινότητα της Παροικιάς και προσπαθούν να απαξιώσουν την Πρόεδρο με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και χθές 21/1 δεν είχε λυθεί το ζήτημα της γραμματειακής υποστήριξης και στέγασης. Ανικανότητα ή πολιτική σκοπιμότητα για να βάλουν ένα τηλέφωνο, έναν Η/Υ και να διαμορφώσουν τον προσωρινό χώρο στέγασης; Ότι και αν είναι, να είναι σίγουροι ότι οι σχεδιασμοί της απαξίωσης δε θα περάσουν. Θα προχωρήσουμε έτσι και αλλιώς.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Π. Πετρόπουλος στη χθεσινή συνεδρίαση επέδειξε αδικαιολόγητη ανοχή στην συμπεριφορά του Αντιδημάρχου  που παραβίασε κάθε έννοια του  κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος κ.Κωβαίος κατά πάγια τακτική δια της σιωπής του στήριξε αυτή την συμπεριφορά. Αν πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο «θολώνει τα νερά» και στρέφει αλλού τα βλέμματα μακριά από τα προβλήματα του νησιού, κάνει μεγάλο λάθος. Επίσης οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας πρέπει να πάρουν θέση για την κατάσταση αυτή. 

Καταγγέλλουμε την συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Π. Κεμπάμπη, τη στάση κάλυψης του Δημάρχου που έχει  μεγάλη  πολιτική ευθύνη για την κατάσταση αυτή. Ένα είναι σίγουρο. Εμείς δε θα αποτελέσουμε μέρος μιας τακτικής αποπροσανατολισμού από τα προβλήματα. 

Στο μέτρο της δικής μας δύναμης και με τον παριανό λαό στο προσκήνιο αυτά θα είναι πάνω στο τραπέζι και θα διεκδικούμε τη λύση τους."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 126


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.