Η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Δημοσίευση: 23.01.2020, 13:33
Τελευταία Ενημέρωση: 23.01.2020, 13:40

Η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ.) πραγµατοποίησε την κοπή της Αγιοβασιλειοπιτάς της, στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Βοιωτίας, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου. Παρέστη ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος και ετέλεσε παράκληση στον οµώνυµο Ιερό Ναό της Ιεράς Μονής υπέρ υγείας των μελών της Ε.ΚΥ.Τ., ατοµικώς και οικογενειακώς...
Bookmark and Share

Όπως ενημερώνει το Δ.Σ. της Ε.ΚΥ.Τ.:

"Ο Σεβασµιώτατος, κατά την από του Ι. Βήµατος οµιλία του, ετόνισε την σηµασία της δηµοσιογραφικής αποστολής, εξέφρασε την συγκίνησή του για την παρουσία των συµπατριωτών του Κυκλαδιτών στην Επισκοπική του Περιφέρεια και για το νέο έτος ευχήθηκε σε όλους υγεία και θεία ευλογία στο έργο τους.

Οµοίως θερµά ωµίλησε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου κ. Θεόδωρος-Γεράσιµος
Μαγκανιώτης, ο οποίος έλαβε ευθύς µετά τον λόγο, και αφού ετόνισε ότι για πρώτη φορά η Ένωσή µας επέλεξε να κόψει την Αγιοβασιλειόπιτα εκτός Αθηνών, εξέφρασε στον Σεβασµιώτατο την αγάπη και την βαθειά εκτίµηση όλων των Μελών της Ε.ΚΥ.Τ. προς το πρόσωπό του.

Ακολούθως προσεφέρθη από τις Μοναχές καφές µετά γλυκισµάτων στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου και ευλογηθείσα, εκόπη η Αγιοβασιλειόπιτα από τον Σεβασµιώτατο.

Τυχερός, για δεύτερη φορά, ήταν ο µαθητής Ιγνάτιος Κληρονόµος (εγγονός του Προέδρου της ΕΚΥΤ κ. Μαγκανιώτη) ο οποίος πέτυχε το νόµισµα και κέρδισε το τρίτοµο έργο του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδηµίας Αθηνών “ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΧΝΟΣ ΛΟΓΟΣ. Έκδοση 2013”, ευγενή προσφορά του κ. Ευάγγελου Καραµανέ, ∆ιευθυντή του
παραπάνω Κέντρου.

Στη συνέχεια τα Μέλη της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, ξεναγούµενα από τον Σεβασµιώτατο, επεσκέφθησαν το Θεραπευτήριον Χρονίων Παθήσεων ο “ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ” εκ των πλέον πανέµορφων και προσεγµένων ευαγών ιδρυµάτων της χώρας µας, όπου τους προσεφέρθη καφές και αναψυκτικά.

Ακολούθησε το µεσηµεριανό γεύµα σε γραφική ταβέρνα των περιχώρων της Λιβαδειάς και, προ της αναχωρήσεως για την Αθήνα, η επίσκεψη στις περίφηµες και εντυπωσιακές πηγές της πόλης, στην περιοχή της Κρύας.

Στα Μέλη της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου διενεµήθησαν τα πρακτικά του 24ου Συνεδρίου - Συνάντησης της Ε.ΚΥ.Τ. στην Τήνο µε θέµα: «Τήνος: Το νησί της Ελπίδος, της Τέχνης και του Πολιτισµού»."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 130


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.