Η έγκριση δρομολογίων από το ΥΕΝ δεν έβαλε τέλος στον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει στην ακτοπλοΐα!

Δημοσίευση: 18.01.2020, 11:28
Τελευταία Ενημέρωση: 18.01.2020, 12:37

Το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου, μετά από επιστολές διαμαρτυρίας που είχαν απευθύνει τόσο η Golden Star Ferries όσο και ο δήμαρχος Ανάφης για τη μη έγκριση δρομολογίων της Fast Ferries, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοίνωσε την έγκριση των δρομολογίων που είχε αιτηθεί η Golden Star Ferries, καθώς και του δρομολογίου της Fast Ferries που θα εξυπηρετεί, μεταξύ άλλων, την Ανάφη και τη Θηρασιά. Πάντως και μετά από την έγκριση των εν λόγω δρομολογίων, το θέμα τουλάχιστον για τα δρομολόγια της Fast Ferries δημιουργεί ακόμη αντίδραση, ενώ από την πλευρά της η Golden Star Ferries, τηρεί στάση αναμονής αφού όπως ανακοίνωσε δεν έχει ενημερωθεί ακόμη επισήμως και δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της απόφασης ούτε αν έχει εκδοθεί...
Bookmark and Share

Στην απόφαση του ΥΕΝ, αναφέρονται, τα εξής:

"Από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνονται τα εξής :

1. Εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, τα δρομολόγια της εταιρίας Golden Star Ferries, στη γραμμή από Ραφήνα έως Μύκονο και Νάξο, καθώς και τα δρομολόγια από Ηράκλειο Κρήτης προς τα παραπάνω νησιά.

2. Εγκρίθηκε, η έκτακτη δρομολόγηση του ταχύπλοου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “Thunder” της εταιρίας Fast Ferries από Πειραιά για Νάξο, Σαντορίνη με προσέγγιση και στα λιμάνια της Ανάφης και της Θηρασιάς."

Στον απόηχο της απόφασης έγκρισης πάντως η Golden Star Ferries που είχε αρχικά διαμαρτυρηθεί για τη μη έγκριση της τροποποίησης δρομολογίων της, τώρα τηρεί στάση αναμονής μέχρι να δει λεπτομερώς την απόφαση.

Σε στάση αναμονής η Golden Star Ferries

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Golden Star Ferries το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, δηλώνει πως:

"...τυχόν φαινομενική αποδοχή του αιτήματός μας, αλλά με τροποποίηση από τον κ. Υπουργό των ωραρίων ή των λιμένων προσέγγισης δεν θα γίνει δεκτή διότι θα είναι απολύτως αυθαίρετη και παράνομη, θα αποτελεί πρωτοφανή διάκριση σε βάρος της εταιρείας μας, ιδίως εν όψει του γεγονότος ότι παρόμοια αιτήματα ανταγωνιστικής εταιρείας έχουν γίνει κατ' επανάληψη δεκτά, και θα μας προκαλέσει μεγάλη ζημία οδηγώντας μας σε απόσυρση από την ακτοπλοΐα, που βέβαια θα έχει ως αποτέλεσμα το όφελος των ανταγωνιστών μας."

Αντιδράσεις από τη Fast Ferries

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades Voice η έγκριση των δρομολογίων της Fast Ferries όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο φαίνεται πως δεν ικανοποιεί την εταιρεία, αφού στην έγκριση του δρομολογίου δεν περιλαμβάνεται η Μύκονος, όπως είχε αιτηθεί.

Η εταιρεία στο αίτημα που είχε υποβάλει περιελάμβανε και το λιμάνι της Μυκόνου.

Από τη στιγμή που στην απόφαση του υπουργείου για το δρομολόγιο δεν περιλαμβάνεται και η Μύκονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δρομολόγιο κρίνεται από την εταιρεία ασύμφορο.

Newsroom Cyclades Voice
 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 89


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.