Γ. Ντουνιαδάκης: Υποκριτική η αντιπαράθεση Περιφερειάρχη και Δημάρχου Λέρου

Δημοσίευση: 17.01.2020, 12:50
Τελευταία Ενημέρωση: 17.01.2020, 12:59

Η αντιπαράθεση Περιφερειάρχη και Δημάρχου Λέρου, μπορεί να χαρακτηριστεί υποκριτική γιατί και οι δύο πλευρές έχουν αποδεχτεί τη λειτουργία των hot spot στα νησιά, αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου. "Ειδικά η Περιφερειακή Αρχή ακόμα και τώρα δηλώνει ότι γιΆ αυτήν «...προέχει η επιτυχία του κυβερνητικού σχεδίου για την αποσυμφόρηση όλων των νησιών, που μέχρι σήμερα έχουν σηκώσει βάρος που δεν τους αναλογεί»!!!", προσθέτει, μεταξύ άλλων ο κ. Ντουνιαδάκης...

Αυτή η στάση και συνδράμει και διευκολύνει τη συνέχιση της ίδιας επικίνδυνης πολιτικής που με την μια ή την άλλη μορφή ακολουθήθηκε από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα και της ΝΔ τώρα, αναφέρει ακόμη στη δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου.

Μιας πολιτικής, όπως επισημαίνει, που αποτελεί εφαρμογή της  απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας και εγκλωβίζει στα νησιά και στη χώρα μας τα χιλιάδες θύματα της φτώχειας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

"Η πρόταση  της "Λαϊκής Συσπείρωσης", στην οποία αντιτάχθηκαν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, σέβεται τόσο τα δικαιώματα των προσφύγων – μεταναστών, όσο και τα δικαιώματα των κατοίκων των νησιών, αλλά και όλης της χώρας. Είναι κόντρα στη παραπλάνηση των νησιωτών και  στις αντιδραστικές και ρατσιστικές φωνές που ενοχοποιούν τα θύματα και αθωώνουν τους θύτες." 

"Καλούμε τους νησιώτες να αντιταχθούν στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά και να’ απαιτήσουμε:
    • Να κλείσουν όλα τα απαράδεκτα hot spots στα νησιά. Καμιά δημιουργία νέων.
    • Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη στην Ελλάδα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ. Να διατηρηθεί μόνο ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπου θα μένουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού υγείας
    • Να προχωρήσουν όλες οι οικογενειακές επανενώσεις χωρίς καθυστέρηση.
    • Να μην υπάρχει κανένας ανήλικος άστεγος και απροστάτευτος ή σε κέντρα - φυλακές.
    • Να στελεχωθούν επαρκώς όλες οι υπηρεσίες, οι καταυλισμοί και οι δομές που ασχολούνται με πρόσφυγες, με μόνιμες εργασιακές σχέσεις και καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους.
    • Να αποζημιωθούν 100% όλοι οι κάτοικοι των νησιών που έχουν υποστεί ζημιές", καταλήγει ο Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 167


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.