Γ. Χατζημάρκος: Ρεκόρ προκρατήσεων μέχρι τέλος Δεκεμβρίου για τα νησιά μας!

Δημοσίευση: 15.01.2020, 20:26
Τελευταία Ενημέρωση: 16.01.2020, 17:55

Φανερά ικανοποιημένος από τις θεαματικές επιδόσεις των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στον τουρισμό που σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος παραμένουν στην κορυφή της πυραμίδας, ενώ παράλληλα το 2019 ξεπέρασαν κυριολεκτικά κατά πολύ τον "εαυτό" τους σε όλα τα επίπεδα, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, δήλωσε απερίφραστα: Η για τέταρτη συνεχόμενη πρωτιά του Νοτίου Αιγαίου σε όλους τους δείκτες του τουρισμού είναι μια νίκη των νησιωτών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Τι είπε για τα στοιχεία των προκρατήσεων για το 2020, αλλά και για τη Νάξο, την Πάρο και τις κρατικές χρηματοδοτήσεις...

Το γεγονός ότι οι επιδόσεις αυτές έρχονται μετά από το 2015, τη χρονιά της κορύφωσης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης και μάλιστα στην πιο υποχρηματοδοτημένη Περιφέρεια της χώρας, αποτελεί την πλήρη δικαίωση της Περιφερειακής Αρχής να επενδύσει όχι μόνο μεγάλο μέρος των διαθέσιμων πόρων της, αλλά και σε επίπεδο στρατηγικών επιλογών, με σχέδιο και συνεργασίες, στον τομέα που αντιστοιχεί στο 96% του τοπικού ΑΕΠ, τόνισε ο Γιώργος Χατζημάρκος. 

"Στις 31 Δεκεμβρίου οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί έκλεισαν τα στατιστικά τους σχετικά με τις πωλήσεις (προκρατήσεις) και είναι πρωτοφανείς στην ιστορία όλων των ταξιδιωτικών οργανισμών, είναι ρεκόρ οι προκρατήσεις μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο οποιασδήποτε άλλης χρονιάς, ανέφερε ο περιφερειάρχης προϊδεάζοντας ότι και το 2020 θα αποτελέσει μια εξαιρετική χρονιά για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Ανάλογα σε πολύ υψηλά επίπεδα είναι τα στοιχεία που αφορούν τη ζήτηση στις πτήσεις."

Πιστεύω πως τέλος Φεβρουαρίου που θα κλείσει το θέμα των κρατήσεων θα έχουμε αφήσει ζήτηση που δεν θα μπορούμε να την ικανοποιήσουμε, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μας προβληματίσει, ότι στα τέσσερα διεθνή αεροδρόμιά μας, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου και της Σαντορίνης, να μπει δίπλα και το αεροδρόμιο της Νάξου, η εικόνα του οποίου αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν μας ικανοποιεί, αλλά μας στενοχωρεί και μας τραυματίζει κιόλας, γι αυτό χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, όταν μάλιστα αυτή τη στιγμή το νησί, καλπάζει στον τουρισμό, επισήμανε ο Γιώργος Χατζημάρκος.

Η Πάρος στην υψηλή τουριστική περίοδο δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερους επισκέπτες διότι συνολικά οι υποδομές της δεν μπορούν να "σηκώσουν" πολύ περισσότερο κόσμο, σημείωσε ο περιφερειάρχης.

"Το συμπέρασμα από όλα τα στοιχεία του τουρισμού δείχνει ότι η περιφέρειά μας με τις συνεχείς υψηλές επιδόσεις της έχει επιτύχει και καλή οικονομία να έχει και θέσεις εργασίας. Είναι σταθερά πρώτη περιφέρεια σε τουριστικά έσοδα και προφανώς πρώτη και σε επίπεδο δημοσίων εσόδων.
Γιατί είναι σταθερά τελευταία στις κρατικές χρηματοδοτήσεις; Είναι πρώτη από τις 13 περιφέρειες της χώρας όταν παράγονται έσοδα και είναι τελευταία, όταν αυτά διανέμονται. Δηλαδή 1ος στα έσοδα, αλλά 13ος στην κατανομή!", τόνισε ο Γιώργος Χατζημάρκος, σημειώνοντας παράλληλα πως αυτό που πρέπει να ξεπεράσουμε συνολικά σαν λαός για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, είναι οι αντιλήψεις και οι νοοτροπίες μας.

Ακούστε αναλυτικάτι είπε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 122


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.