Λ. Καραΐσκος: Δεν είδα κανένα να διαμαρτυρηθεί για την υποδομή των λιμανιών!

Δημοσίευση: 15.01.2020, 12:18
Τελευταία Ενημέρωση: 15.01.2020, 12:32

Είναι άδικο ενώ ίσχυε απαγόρευση του απόπλου για τέσσερις ημέρες να γίνεται διαμαρτυρία κατά της Blue Star Ferries, όταν, όπως συμβαίνει κάθε φορά μετά από απαγορευτικό, αμέσως μετά τη λήξη του έγινε τροποποίηση του δρομολογίου που ήταν προγραμματισμένο για Αιγιάλη και Δονούσα και συμπεριέλαβε όλα τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων και την Αμοργό, επισήμανε ο δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή ¨Εκατέρωθεν", προσθέτοντας παράλληλα πως η συγκεκριμένη εταιρεία εδώ και 20 χρόνια σχεδόν συντέλεσε σημαντικά με την αξιοπιστία της, στην αναβάθμιση της ποιότητας των κατοίκων και στην τουριστική ανάπτυξη των Μικρών Κυκλάδων. Ο κ. Καραΐσκος ανέφερε ακόμη πως και ο θρυλικός "Σκοπελίτης" καθημερινά, ενώ το καλοκαίρι και η εταιρεία Ηλιόπουλου με τα ταχύπλοα, επίσης συμβάλλουν καθοριστικά στις μετακινήσεις προς και από την Αμοργό και τις Μικρές Κυκλάδες...
Λευτέρης Καραΐσκος
Bookmark and Share

"Εμείς στην Αμοργό έχουμε ένα λόγο παραπάνω να αντιδρούμε σε μια εντελώς άδικη καταγγελία, γιατί έχουμε βιώσει στην πράξη τι σημαίνει αναξιόπιστη ακτοπλοϊκή εταιρεία ,όταν μια, ενώ από τον Ιανουάριο είχε δρομολογήσει πέρυσι ταχύπλοο για την Αμοργό τελικώς μήνα Ιούνιο το απέσυρε με αποτέλεσμα να αφήσει μεγάλο κενό στη σύνδεση του νησιού με την Αττική με ταχύπλοο και να υπάρξουν μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις για το νησί. Δεν είδα τότε κανένα να διαμαρτυρηθεί γι αυτό. Όπως δεν είδαμε κανένα να διαμαρτύρεται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που είναι η υποδομή των λιμανιών των νησιών μας", ανέφερε ο δήμαρχος Αμοργού.

Μιλώντας για το έργο στο Δήμο Αμοργού ο κ. Καραΐσκος, είπε ότι κύριος στόχος τους είναι τα αυτονόητα, δηλαδή, τα θέματα καθαριότητας, ύδρευσης, η καθημερινότητα του νησιού και η προετοιμασία για το καλοκαίρι. 

"Αυτά δρομολογήσαμε από την πρώτη στιγμή, παράλληλα με τα 6 μεγάλα έργα που υλοποιούνται, ενώι μέσα στο 2020 θα ξεκινήσουν άλλα τέσσερα", ανέφερε ο δήμαρχος Αμοργού.

Όπως προσδιόρισε, τα 6 έργα είναι, δυο αγροτικοί δρόμοι, μια ανάπλαση που γίνεται στον οικισμό της Χώρας, δυο έργα ύδρευσης - αποχέτευσης στην περιοχή της Αιγιάληςς και η αφαλάτωση που προχωράει στα Κατάπολα. Το 2020 θα ξεκινήσει ο ΒΙΟ.ΚΑ. της Αιγιάλης, η ανάπλαση της πλατείας της Αιγιάλης, μια δεύτερη αφαλάτωση στην Αιγιάλη και ένας αγροτικός δρόμος στο Αμμούδι της Αρκεσίνης.

Όσον αφορά την πορεία για το έργο κατασκευής του δικτύου ύδρευσης της περιοχής Αρκεσίνης Αμοργού, μετά την προέγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο, ο δήμαρχος Αμοργού έκανε λόγο για μια καθυστέρηση που υπάρχει λόγω δυσκολιών συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής, σημειώνοντας πως αναμένεται να ξεκινήσει περί τα τέλη Φλεβάρη.

Ο δήμαρχος Αμοργού δήλωσε πως η συνεργασία μεταξύ όλου του δημοτικού συμβουλίου είναι πολύ καλή, όπως και με το προσωπικό, ενώ είναι από τους πρώτους δήμους που κατάρτισαν τον προϋπολογισμό του 2020 που είναι προς έγκριση και είναι ύψους 16 εκ. ευρώ περίπου και αφορά στο μεγαλύτερο ποσοστό τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως πλέον οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μεταδίδονται διαδικτυακά απευθείς και οι δημότες έχουν έτσι τη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης.

Ο Λευτέρης Καραΐσκος, επισημαίνοντας πως στο δήμο Αμοργού συμμετέχουν πολλοί νέοι αυτοδιοικητικοί, αναφέρθηκε σε μια ημερίδα που προγραμματίζεται σε συνεργασία με την Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών να διεξαχθεί στην Αμοργό τον ερχόμενο Μάρτιο με θέμα τη συμμετοχή των νέων στην Αυτοδιοίκηση.

Ακούστε στο Συνημμένο Ηχητικό τι είπε αναλυτικά ο δήμαρχος Αμοργού

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 140


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.