Εγρήγορση ή ανησυχία από το δήμαρχο Πάρου για την επέκταση του νέου αεροδρομίου;

Δημοσίευση: 12.01.2020, 12:25
Τελευταία Ενημέρωση: 14.01.2020, 10:09

Με το ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει δια του βουλευτή του στις Κυκλάδες, Νίκου Συρμαλένιου, ότι μετά τις απαντήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών που δόθηκαν σε ερώτηση που είχε κατατεθεί για το αεροδρόμιο Πάρου σχετικά με την εξέλιξη των έργων επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης και επέκτασης του κτιρίου υποδοχής των επιβατών και λοιπών έργων, ότι άγνωστο παραμένει εάν το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των έργων, ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, ανέθεσε πρόσφατα, στις 8 Ιανουαρίου 2020, τη διαχείριση και το συντονισμό των ενεργειών για την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του νέου αεροδρομίου Πάρου, σε ειδικό σύμβουλο...
Μάρκος Κωβαίος, δήμαρχος Πάρου

Το Cyclades Voice εοικοινώνησε με το δήμαρχο Πάρου καλώντας τον να τοποθετηθεί σχετικά με την ανησυχία που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Κωβαίο όμως να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί επί του παρόντος να τοποθετηθεί, ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί πως το θέμα του αεροδρομίου Πάρου προχωρεί, με τον ίδιο μάλιστα να μη διακατέχεται από ανάλογη ανησυχία με αυτήν του βουλευτή, Νίκου Συρμαλένιου.

Εγρήγορση ή ανησυχία;

Ο δήμαρχος Πάρου πάντως με απόφασή του στις 8 Ιανουαρίου 2020, ανέθεσε στο Σπυρίδωνα Μπουζιάνη του, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, καθήκοντα άμισθου συμβούλου του, προκειμένου μεταξύ άλλων, να έχει τη "διαχείριση και το συντονισμό ενεργειών για την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του νέου αεροδρομίου Πάρου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και την επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο".

Μάλιστα, ο κ. Μπουζάνης, όπως διευκρίνισε στο Cyclades Voice ο δήμαρχος Πάρου, ήταν πρώην υπάλληλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.).

Η κίνηση αυτή του δημάρχου Πάρου να αναθέσει το θέμα του νέου αεροδρομίου του νησιού σε ιδικό σύμβουλο, οπωσδήποτε σημαίνει πως ο κ. Κωβαίος επιθυμεί την όσο το δυνατό ταχύτερη θετική εξέλιξη με την ολοκλήρωση των εργασιών που απαιτούνται ώστε να ολοκληρωθεί το έργο του νέου αεροδρομίου και πως είναι αποφασισμένος από την πλευρά του Δήμου να ασκήσει τη δέουσα πίεση, όμως παράλληλα είναι προφανές πως σπεύδοντας να έχει όσο το δυνατό στενότερη και συνεχή υπεύθυνη ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών του αρμόδιου υπουργείου, επιχειρεί να κατευνάσει οποιαδήποτε πιθανή ανησυχία μπορεί να διακατέχει τον ίδιο και το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και τον κόσμο της Πάρου.

Αναλυτικά στην απόφαση 8 του δημάρχου Πάρου της 8ης Ιανουαρίου 2020, αναφέρονται:

Αναθέτει στον Σπυρίδωνα Μπουζιάνη του, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, καθήκοντα άμισθου
συμβούλου του Δημάρχου Πάρου:

1. Στα θέματα που αφορούν ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Α. Εκπόνηση περιβαλλοντικών μελετών.

Β. Διαχείριση και συντονισμό ενεργειών για την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του νέου αεροδρομίου Πάρου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και την επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο.

2. Θα παρέχει συμβουλές σε τεχνικά θέματα και θα διεκπεραιώνει κάθε σχετική εντολή και εργασία που θα του ανατίθεται από το Δήμαρχο και θα αναφέρεται στην υποστήριξη και υποβοήθηση του έργου του.

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 86


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.