"Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις της νησιωτικότητας και να πάμε μπροστά"

Δημοσίευση: 11.01.2020, 17:34
Τελευταία Ενημέρωση: 11.01.2020, 17:39

Η πενταετία που έκλεισε άφησε ανάγλυφο το αποτύπωμα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, μιας διακυβέρνησης που αξιοποίησε τον αγώνα και τις θυσίες του ελληνικού λαού βγάζοντας την χρεοκοπημένη οικονομία από την κρίση, με συνεχόμενη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, επισημαίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας και να πάμε ακόμα πιο μπροστά τον νέο χρόνο, με δημοκρατία, αλληλεγγύη, ισότητα, κοινωνική προκοπή και ένα καλύτερο μέλλον για όλες και όλους, δηλώνει, μεταξύ άλλων, η Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ...
Ο συντονιστής της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Φραγκίσκος (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις της νησιωτικότητας και να πάμε μπροστά, με δημοκρατία, αλληλεγγύη, ισότητα, κοινωνική προκοπή και ένα καλύτερο μέλλον για όλες και όλους»

"Η πενταετία που έκλεισε άφησε ανάγλυφο το αποτύπωμα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες. Μιας διακυβέρνησης που αξιοποίησε τον αγώνα και τις θυσίες του ελληνικού λαού βγάζοντας την χρεοκοπημένη οικονομία από την κρίση, με συνεχόμενη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

Στις Κυκλάδες, πριν πέντε χρόνια, παραλάβαμε διαλυμένες δομές υγείας, πρόνοιας και παιδείας. Ιστορικά μνημεία υπό κατάρρευση. Τον βιασμό του περιβάλλοντος. Μηδενικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Τα ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου χρεοκοπημένα και η οικοδομή τελματωμένη.

Για πρώτη φορά υλοποιήσαμε ολοκληρωμένες νησιωτικές πολιτικές και δράσεις που δεν είχαν γίνει τον καιρό της ευμάρειας:  Στις Μεταφορές, στην Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Πολιτισμό, Περιβάλλον, Ενέργεια, Υποδομές, Πρωτογενή Παραγωγή, Τουρισμό, Βιομηχανία, Βιοτεχνία, Εργασιακά δικαιώματα, Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όμως μετά την κυβερνητική αλλαγή, ζούμε σε ένα αντικοινωνικό, νεοφιλελεύθερο, συντηρητικό περιβάλλον, που επενδύει στην ανάλωση της φυσιογνωμίας των νησιών, που αμφισβητεί τη νησιωτικότητα και καταπατά κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα.  

Οι Κυκλαδίτες είναι αποφασισμένοι να μην γυρίσουν το ρολόι του χρόνου πίσω, στην εποχή του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στη κρίση. Θα σταθούν απέναντι στην ανατροπή των δρομολογημένων μέτρων νησιωτικότητας, των κατακτήσεων στη δημόσια υγεία, παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Στο δρόμο προς το τρίτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουμε ότι μέσα από έναν ουσιαστικό και ισότιμο διάλογο με τους προοδευτικούς πολίτες των νησιών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφράσει πιο καθαρά μια εναλλακτική πολιτική πρόταση για μια προοδευτική διακυβέρνηση με ριζοσπαστικές τομές και με ένα όραμα συλλογικής ευημερίας σε βάθος δεκαετίας για τις Κυκλάδες.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας και να πάμε ακόμα πιο μπροστά τον νέο χρόνο, με δημοκρατία, αλληλεγγύη, ισότητα, κοινωνική προκοπή και ένα καλύτερο μέλλον για όλες και όλους.

Καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων"

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 12/01/2020
Ο ΦΠΑ επιβλήθηκε από τους δανειστές που δεν τους έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ, ούτε αυτός χρεοκόπησε τη χώρα, ούτε συνήψε τις επαχθείς συμβάσεις των δάνειων, ούτε εγκαθίδρυσε στην Ελλάδα το καθεστώς της επιτροπείας. Παρά τις δυσκολίες για πρώτη φορά σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν νησιωτικές πολιτικές. Τα τρία δημόσια νοσοκομεία (Σύρου, Νάξου, Θήρας), η βάση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στη Σύρο, η κάλυψη όλων των σχολείων μικρών και ειδικών, το μεταφορικό ισοδύναμο, τα 139 νησιωτικά έργα (Φιλόδημος και Ειδικό Αναπτυξιακό) με εθνικούς πόρους 106εκ (πέρα του ΕΣΠΑ), το μεγάλο φράγμα στη Νάξο, η ηλεκτρική διασύνδεση και το κλείσιμο τριών ρυπογόνων εργοστασίων, η κατεύθυνση του ΕΣΠΑ προς μικρομεσαίους, οι συλλογικές συμβάσεις εργαζομένων στον τουρισμό, η προστασία του νησιωτικού περιβάλλοντος και πολιτισμού και πολλά άλλα, είναι δράσεις και πολιτικές που συμβάλουν στη καλύτερη διαβίωση μας στα νησιά. Οι ανάγκες ήταν και είναι πολύ μεγαλύτερες. Όμως προσέφεραν πολλά περισσότερα από τον μειωμένο ΦΠΑ, ο οποίος σήμερα μετά την έξοδο από τα μνημόνια και το τεράστιο δημοσιονομικά χώρο που αφήσαμε μπορεί να επανέλθει και αποτελεί άμεση διεκδίκηση μας.

Ο αναγνώστης: Takis έγραψε: 11/01/2020
ΠΟΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΡΕ ΜΙΧΑΛΑΚΗ? ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ? ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΥ ΑΥΞΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ ΑΠΟ 16% ΣΤΟ 24% ?

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 65


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.