"Ανάρμοστη η διαμαρτυρία και αναληθείς οι χαρακτηρισμοί προς την πλέον αξιόπιστη και συνεπή ακτοπλοϊκή εταιρεία"

Δημοσίευση: 09.01.2020, 20:43
Τελευταία Ενημέρωση: 09.01.2020, 22:12

Ανάρμοστη χαρακτηρίζουν με κοινή ανακοίνωσή τους, ο δήμαρχος Αμοργού και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων και Σχοινούσας, διαμαρτυρία που είδε το φως της δημοσιότητας, που προέρχεται όπως επισημαίνουν από μεμονωμένα άτομα που αυθαίρετα αυτοπροσδιορίζονται «Εκπαιδευτικοί & Κάτοικοι». Δηλώνουν δε πως η διαμαρτυρία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τους αρμόδιους φορείς των νησιών τους και δεν εκφράζει τους ίδιους και τις τοπικές κοινωνίες και καταδικάζουν απερίφραστα το ανάρμοστο ύφος του κειμένου της διαμαρτυρίας, τους απρεπείς και αναληθείς χαρακτηρισμούς και την εμπάθεια προς την πλέον αξιόπιστη και συνεπή ακτοπλοϊκή εταιρεία...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Αναλυτικά, η κοινή ανακοίνωση:

Θέμα: "Διευκρίνηση σχετικά με ανακοίνωση που εξέδωσαν «κάτοικοι» και εκπαιδευτικοί των Μικρών Κυκλάδων"

"Έχοντας ηθική υποχρέωση απέναντι στην ακτοπλοϊκή εταιρεία ΄΄BLUΕ STAR FERRIES΄΄, η οποία για δεκαετίες με ιδιαίτερη ευαισθησία, συνέπεια και αξιοπιστία, εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας, συμβάλλοντας παράλληλα στην σημαντική βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και στην περαιτέρω τουριστική μας ανάπτυξη, παραθέτουμε τα παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Η διαμαρτυρία είναι μία θετική ενέργεια από όπου και εάν προέρχεται, εφόσον δε, εκφράζει την πλειοψηφία (δεν είναι αυθαίρετη). Θεωρούμε όμως ότι θα πρέπει να είναι προϊόν διαλόγου και αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια πάνω στο θέμα που έχει τεθεί προς συζήτηση, τότε μόνο αυτή είναι σκόπιμο να γίνεται, αλλά πάντα συντονισμένα και με ορθά επιχειρήματα, κυρίως με πρέπουσα και αρμόζουσα συμπεριφορά. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η ανάρμοστη αυτή διαμαρτυρία που είδε το φως της δημοσιότητας, προέρχεται από μεμονωμένα άτομα που αυθαίρετα αυτοπροσδιορίζονται «Εκπαιδευτικοί & Κάτοικοι». Δεν έχει καμία σχέση με τους αρμόδιους φορείς των νησιών μας και δεν εκφράζει εμάς και τις τοπικές μας κοινωνίες. Καταδικάζουμε απερίφραστα το δε ανάρμοστο ύφος αυτής, τους απρεπείς και αναληθείς χαρακτηρισμούς και την εμπάθεια προς την πλέον αξιόπιστη και συνεπή ακτοπλοϊκή εταιρεία. 

Σε κάθε περίπτωση κατανοούμε την αγωνία των εκπαιδευτικών και των όποιων κάτοικων δεν μπόρεσαν να μεταβούν στα νησιά μας, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που δεν επέτρεψαν την άρση του απαγορευτικού απόπλου από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020. Γεγονός, το όποιο ήταν αναμενόμενο και είχε έγκαιρα προγνωστεί από την ΕΜΥ και σε ουδεμιά περίπτωση ευθύνεται η προαναφερόμενη εταιρεία. Να θυμίσουμε, μάλιστα, πως αμέσως μετά την άρση του προηγούμενου απαγορευτικού απόπλου την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν αμέσως έκτακτα δρομολόγια προς εξυπηρέτηση του συνόλου των νησιών μας, τόσο αυθημερόν (Παρασκευή 03-01-2020) όσο και την επόμενη ημέρα (Σάββατο 04-01-2020). Σήμερα δε Πέμπτη 09-01-2020 μετά την άρση του πολυήμερου απαγορευτικού απόπλου πλοίων, εκτελούνται έκτακτα δρομολόγια προς εξυπηρέτηση της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων, καταβάλλεται δε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του συνόλου των νησιών.     

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία ΄΄BLUΕ STAR FERRIES΄΄ και το ανθρώπινο δυναμικό της, όχι μόνον δεν λειτουργεί «μονοπωλιακά» όπως αναφέρεται στην αυθαίρετη διαμαρτυρία, αλλά αντίθετα, πάντοτε με ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης προς τις κοινωνίες μας, ανταποκρίνεται στις όποιες δυσκολίες, ανάγκες και αυξημένες απαιτήσεις. Αυτό καταδεικνύεται και από το γεγονός, ότι σε ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προσέγγιση και εξυπηρέτηση των νησιών μας.  

Κλείνοντας ευχόμαστε καλή επιστροφή στους ταξιδιώτες και εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες ως προς την ακτοπλοϊκή εταιρεία  BLUΕ STAR FERRIES, για την αλληλεγγύη της και να ευχηθούμε καλή και ευλογημένη χρονιά & ήρεμες θάλασσες. 

- Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραίσκος

- Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δονούσας Χρήστος Σιγάλας

- Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ηρακλειάς Δημήτρης Γαβαλάς              

- Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουφονησίων Αντώνης Κωβαίος

- Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σχοινόυσας Σταμάτης Κωβαίος

Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων"

Newsroom Cyclades Voice   

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Yy έγραψε: 18/02/2020
Μια ιδιωτική εταιρεία που επιδοτείται από το κράτος για μια σύμβαση δημοσίου συμφέροντος που έχει υπογράψει έχει και κάποιες υποχρεώσεις. Ας μην αναφέρουμε τα δάνεια και τα χρέη και ότι έχουμε πληρώσει 3 φορές την ανακεφαλοποιηση των τραπεζών για τα δάνεια στις επιχειρήσεις φούσκες. Ας μην αναφέρουμε το γεγονός ότι το κράτος κατάφερε να την καταστήσει μονοπώλιο. Αυτά ασχέτως το ότι εξυπηρετεί τους κατοίκους των νησιών όχι όμως αφιλοκερδώς. Επίσης με έχει μπερδέψει το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των κατοίκων μιλάνε σαν εκπρόσωποι της εταιρείας ποιο πολύ πάρα των κατοίκων.

Ο αναγνώστης: ww έγραψε: 10/01/2020
Διαβάζοντας αυτο το κείμενο, εύλογες οι απορίες. Τους κατοίκους ποιος τους εκπροσωπεί?, Μια εταιρία βγάζει κέρδος ή είναι φιλανθρωπικο ίδρυμα?,

Ο αναγνώστης: Takis έγραψε: 10/01/2020
Αυτοι ειναι οι συριζαιοι

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 128


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.