"Το μέλλον του Μεταφορικού Ισοδύναμου είναι άδηλο"

Δημοσίευση: 09.01.2020, 19:28
Τελευταία Ενημέρωση: 09.01.2020, 20:13

Έχουμε διαπιστώσει όχι μόνο καθυστέρηση στην απόδοση του Μεταφορικού Ισοδύναμου προς τους δικαιούχους των νησιών, αλλά και πως το μέλλον του Μεταφορικού Ισοδύναμου φαίνεται άδηλο, δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της εκπομπής "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου στον Aegean Voice 107.5...
Νίκος Συρμαλένιος (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Ο Νίκος Συρμαλένιος, επισήμανε ακόμη πως μέχρι πέρυσι το κονδύλι για το Μεταφορικό Ισοδύναμο ήταν εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

"Φέτος, το υπουργείο μας είπε πως αύξησε το κονδύλι για τις άγονες γραμμές από 90 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019 στα 130 εκατ. ευρώ για το 2020, ενώ το συνολικό κονδύλι για το υπουργείο Ναυτιλίας στο ΠΔΕ είναι 140 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει πως με τα 10 εκατ. που απομένουν δεν επαρκούν για να καλυφθεί το Μεταφορικό Ισοδύναμο, όταν το 2019 είχαν εγγραφεί μόνο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο 150 εκατ. ευρώ", ανέφερε ο κ. Συρμαλένιος.

Ο βουλευτής πρόσθεσε πως σύμφωνα με άτυπες πληροφορίες που έχει από το υπουργείο ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση σκέφτεται να κόψει το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα καύσιμα και στις επιχειρήσεις και να το διατηρήσει για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών.

Η λέξη πάντως που είχε χρησιμοποιήσει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο υπουργός Ναυτιλίας ήταν "εξορθολογισμός" για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, υπενθύμισε ο κ. Συρμαλένιος και σημείωσε πως η χαμηλή απορροφητικότητα που επικαλείται η κυβέρνηση ότι είχε το Μεταφορικό Ισοδύναμο, γεγονός που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε στην ελλιπή πληροφόρηση που είχε γι αυτό ο περισσότερος κόσμος, που το πληροφορείτο αφού κάποιοι διέδιδαν το όφελος που είχαν από την εφαρμογή του.

Ο Νίκος Συρμαλένιος ρωτήθηκε ακόμη για την αύξηση κατά 6% του ναύλου που ξεκίνησε από τις 8 Ιανουαρίου, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό, καθώς και για το θέμα για το οποίο εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των έργων του αερολιμένα Πάρου.

Ακούστε στο ΗΧΗΤΙΚΟ αναλυτικά τι είπε ο Νίκος Συρμαλένιος

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 87


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.