"Ο Απόλλωνας Νάξου είναι εντελώς εγκαταλελειμμένος και η Λαϊκή Συσπείρωση δεν κινδυνολογεί, αλλά δυστυχώς επιβεβαιώνεται"

Δημοσίευση: 08.01.2020, 19:59
Τελευταία Ενημέρωση: 08.01.2020, 21:08

Η Λαϊκή Συσπείρωση, ούτε αερολογεί, ούτε κινδυνολογεί, αλλά δυστυχώς για τον κόσμο, όλες οι ανησυχίες μας και όσα είχαμε επισημάνει από το 2015 και παλαιότερα, επιβεβαιώνονται και ο οικισμός του Απόλλωνα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι και εντελώς εγκαταλελειμμένος ότι κι αν λέει ο κ. δήμαρχος, επισήμανε ο σύμβουλος της Κορωνίδας, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Κορρές, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, για τις ζημιές που προκλήθηκαν για μια ακόμη φορά στον Απόλλωνα από την κακοκαιρία και απαντώντας σε αναφορές του δημάρχου Δημήτρη Λιανού στην ίδια εκπομπή με αφορμή σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση για το θέμα...
Η θάλασσα μπαίνει από ανοιχτά καπάκια στο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του, λέει ο τοπικός σύμβουλος Κορωνίδας, Δημήτρης Κορρές (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Με τον Γιάννη Κορρέ, δημοτικό σύμβουλο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ο Δημήτρης Κορρές, επισκέφτηκαν την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 τον οικισμό του Απόλλωνα ο οποίος για μία ακόμη φορά, όπως επισημαίνεται και στη σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης,  μετράει τις πληγές του, πληγές που δεν προέρχονται μόνο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών. 

Ο Δημήτρης Κορρές, επισήμανε τόσο τις ζημιές που προκλήθηκαν στην πλατεία του οικισμού και στα μαγαζιά, ενώ καυτηρίασε έντονα το γεγονός πως στο ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα η θάλασσα που τον κάλυπτε έμπαινε μέσα από ανοιχτά καπάκια της ταράτσας του, με ότι αυτό μπορεί να επιφέρει στη λειτουργία του.

Ακούστε αναλυτικά στο Συνημμένο Ηχητικό τι είπε ο Δημήτρης Κορρές

Μεταξύ άλλων ο κ. Δ. Κορρές, επισήμανε και όσα αναφέρονται για τις ζημιές που έγιναν στον Απόλλωνα, στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που είναι, τα εξής:

"Αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Προέρχονται κυρίως από την εγκληματική αδιαφορία Δήμου, Περιφέρειας και Κεντρικής Πολιτείας στο να δώσουν οριστική λύση στα χρόνια και μεγάλα προβλήματα του οικισμού του Απόλλωνα.

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πως ο Απόλλωνας είναι κυριολεκτικά ξέφραγο αμπέλι. Ερμαιο των όποιων καιρικών φαινομένων, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε η παραμικρή βούληση από τους αρμόδιους φορείς στο να προχωρήσουν όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα που θα δώσουν οριστική λύση και θα προφυλάξουν τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Αποδείχτηκε περίτρανα πως με μπαλώματα, ημίμετρα και κοροϊδίες, δεν λύνονται τα προβλήματα. Αντιθέτως, διαιωνίζονται και γιγαντώνονται.  

Οι ζημιές που υπέστη τις τελευταίες ώρες ο Απόλλωνας είναι τεράστιες και μαρτυρούν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την εγκατάλειψη από την πλευρά της πολιτείας και επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις απόψεις μας για τον τρόπο και τη σκοπιμότητα που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα  οι εκάστοτε Αρχές αλλά και για τις σοβαρότατες ευθύνες όλων ανεξαιρέτως των Δημοτικών Αρχών και υπηρεσιών του πρώην Επαρχείου και σήμερα Περιφέρειας. Τη λογική των ημίμετρων, των προσωρινών λύσεων. Τη χρησιμοποίηση κάποιων πρόχειρων έργων χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και μόνο για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Αν είχαν την πολιτική βούληση να φτιάξουν σωστά έργα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και θα δίνουν οριστική λύση, θα είχαν ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που συνήθως επικαλούνται, μόνο και μόνο για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Απαιτούμε η Δημοτική Αρχή άμεσα να πράξει ότι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αφού και ο Βιο.Κα του οικισμού έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, αλλά και να ξεκινήσουν εδώ και τώρα όλες εκείνες οι ενέργειες που χρειάζονται για τη δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών, που θα διασφαλίζουν τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και τις περιουσίες τους. Που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου και στην καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων.

Καλούμε τους κατοίκους του Απόλλωνα αλλά και του συνόλου της Κοινότητας Κορωνίδας να μη δεχτούν άλλες εκπτώσεις από όσα δικαιούνται και έχουν ανάγκη. Να μην επιτρέψουν να τους κοροϊδέψουν και να τους εξαπατήσουν ξανά με κούφια λόγια και υποσχέσεις. Να οργανώσουμε τον κοινό αγώνα μας, μαζί με τους φορείς για τη διεκδίκηση της οριστικής λύσης των προβλημάτων που βιώνει ο οικισμός του Απόλλωνα." 

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρές ζημιές στον Απόλλωνα Νάξου που πλήττεται πάλι από την κακοκαιρία! (ΒΙΝΤΕΟ) 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 117


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.