Κορυφαίος εξωτικός οικολογικός προορισμός οι Λειψοί σύμφωνα με το Βρετανικό portal Allboutshipping

Δημοσίευση: 08.01.2020, 15:26
Τελευταία Ενημέρωση: 08.01.2020, 15:28

«Νησιά μέσα σε νησιά!» Είναι ο εμβληματικός τίτλος του αφιερώματος που επιμελήθηκε ο πολύπειρος ταξιδιωτικός συντάκτης James Brewer για την παρέα των μικρών εξωτικών νησιών που κοσμούν το Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα! Το απαιτητικό τουριστικό και ταξιδιωτικό Βρετανικό portal allboutshipping.co.uk που διαβάζεται ανελλιπώς από χιλιάδες επαγγελματίες της Βρετανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, αναζητά εκείνους τους προορισμούς ανά τον κόσμο που αφήνουν το δικό τους «αποτύπωμα» στο διεθνές τουριστικό στερέωμα του island hopping και του yachting...

Σύμφωνα με το αφιέρωμα του allboutshipping.co.uk, δικαίως οι Λειψοί διεκδικούν την πρωτιά του ανεπιτήδευτου και μη τεχνητού προορισμού που διαγράφει την δική του πορεία στον Τουρισμό.

Οι παραλίες, που δεν έχουν «αγγίξει» ο καταναλωτισμός και η εφήμερη μόδα, τα δεκάδες νησάκια που προσφέρονται για εξερεύνηση, ο μικρός πληθυσμός, το πανέμορφο χωριουδάκι που θυμίζει θεατρικό σκηνικό και η αύρα που αφήνει η μυθολογία του Οδυσσέα και  της θεάς Καλυψούς είναι τα συστατικά ενός αυθεντικού τόπου που ακόμη διατηρεί το «χρώμα» του!

Οι οικολογικές πρωτοβουλίες του Δημάρχου, Φώτη Μάγγου, μαζί με τους τοπικούς επιχειρηματίες του νησιού  να αντικαταστήσουν τα πλαστικά καλαμάκια και ποτήρια με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και  η συμβολή του Δήμου στη δημιουργία κέντρου προστασίας των δελφινιών επιβεβαιώνουν την προσπάθεια του προορισμού να παραμείνει αντισυμβατικός και ενθουσιάζουν το συντάκτη του αφιερώματος, James Brewer.

Τέλος, ειδική αναφορά γίνεται στο μονοπάτια των Λειψών, τις εκκλησίες αλλά και την γαστρονομία που «αντιστέκεται σθεναρά», όπως τονίζεται, στην τάση του απρόσωπου τουριστικού εστιατορικού  προτύπου.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 103


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.