Με ισοψηφία μετά από ψήφο "bonus" στο Δημήτρη Λιανό, εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2020 στη Νάξο

Δημοσίευση: 15.12.2019, 17:51
Τελευταία Ενημέρωση: 15.12.2019, 18:59

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, εισάγοντας, ως αρμόδιος και επί των τεχνικών έργων, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το θέμα για το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2020, αναφέρθηκε στους κεντρικούς άξονες που θέτει ως προτεραιότητα η δημοτική διοίκηση και ζήτησε τη διεξαγωγή μιας παραγωγικής συζήτησης. Πόσο παραγωγική ήταν η συζήτηση που διεξήχθη οπωσδήποτε το δείχνει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ακολούθησε μετά το πέρας της συζήτησης. Διευκρινίζοντας από την αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Φώτης Μαυρομμάτης, πως και μια μόνο ψήφος αρκεί για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, αυτό τελικώς εγκρίθηκε με ισοψηφία που σχηματίστηκε από μια θετική ψήφο δημοτικού συμβούλου από τη δημοτική παράταξη του Βασίλη Βρούτση...
Από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Συγκεκριμένα, παρόντες στη συνεδρίαση ήταν 25 δημοτικοί σύμβουλοι. Απόντες ήταν ο Νίκος Σέργης από τη δημοτική παράταξη του Δημήτρη Λιανού και ο Γιάννης Μαράκης από τη δημοτική παράταξη του Βασίλη Βρούτση.

Υπέρ ψήφισαν οι 11 παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη Δημήτρη Λιανού και ο δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του Βασίλη Βρούτση, Νίκος Νομικός.

Κατά ψήφισαν 12 δημοτικοί σύμβουλοι από τις δημοτικές παρατάξεις, Λεονάρδου Χατζηανδρέου, Βασίλη Βρούτση και Λαϊκή Συσπείρωση.

Παρών ψήφισε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Παρασκευή Μαργαρίτη.

Η ψήφος του δημοτικού συμβούλου της Σχοινούσας αποτέλεσε την εξαίρεση από τη στάση του συνόλου της μειοψηφίας, γεγονός που εγείρει ερωτήματα, αφού σε τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η ψήφιση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος η στάση που τηρούν οι δημοτικές παρατάξεις χαρακτηρίζονται από συνοχή.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι ο κ. Νομικός, κατά την τοποθέτησή του επί του προϋπολογισμού είχε αναφερθεί θετικά στη συνεργασία που έχει για ζητήματα της Σχοινούσας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Μανώλη Πολυκρέτη.

Η εισήγηση Δημήτρη Λιανού

Η σύνταξη φακέλου για νέο Λιμάνι στη Νάξο, η σε εξέλιξη μελέτη χωροθέτησης λιμανιού για οχληρά φορτία, η μελέτη διαχείρισης υδάτινων πόρων (Master Plan), η σταδιακή υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, ο εξηλεκτρισμός αγροτικών περιοχών και οι ασφαλτοστρώσεις δυο κάθετων οδών που οδηγούν στην παραλία της Πλάκας και του Ορκού, αποτελούν τα νέα έργα και τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2020, όπως επισήμανε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου του δημοτικού συμβουλίου.

Δείτε ΕΔΩ το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020

Το μεγαλύτερο μέρος από το συνολικό κονδύλι των 4.951.396,43 ευρώ που θα διατεθεί για το τεχνικό πρόγραμμα, ήτοι τα 4,6 εκατ. ευρώ είναι δεσμευμένα για έργα που είναι σε εξέλιξη κι έτσι, μόλις το 1,4 εκατ. ευρώ είναι διαθέσιμο για την ένταξη νέων έργων, η πλειονότητα των οποίων επίσης αφορά έργα που δεν εκτελέστηκαν στο παρελθόν.

Ακούστε ΕΔΩ τι είπε ο Δημήτρης Λιανός

Λ. Χατζηανδρέου: Ο δήμαρχος είναι θετικός να ακούει, αλλά ακολουθεί διαφορετική πρακτική

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, προέβη σε σημαντικές επισημάνσεις κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού έτους 2020 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου.

Αναφέροντας ο κ. Χατζηανδρέου πως η δυνατότητα που δίνεται να μπορεί να ψηφιστεί ακόμη και με μια ψήφο ο προϋπολογισμός, αλλά και το τεχνικό πρόγραμμα μετά τις αλλαγές που προχώρησε η σημερινή κυβέρνηση, επιφέρει επιπτώσεις, πρόσθεσε πως η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος χωρίς να είναι γνωστά τα οικονομικά στοιχεία του δήμου (προϋπολογισμός), δεν μπορεί να δώσει την πραγματική εικόνα όσον αφορά την ανάπτυξη και την πολιτική που ακολουθείται επ’ αυτής.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η απουσία Χωροταξικού δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα αφού αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για τη χωροθέτηση έργων, όπως το νέο Λιμάνι. Ο κ. Χατζηανδρέου, τόνισε ακόμη πως δεν είναι δυνατό να προχωρεί ο Δήμος χωρίς να έχει προηγουμένως συζητήσει και αποφασίσει για ένα συνολικό σχεδιασμό που θα οδηγήσει τα νησιά σε άλλο επίπεδο ανάπτυξης και επανέλαβε το αίτημα για θεματικές συνεδριάσεις για τα ζητήματα των Μικρών Κυκλάδων.

Ακούστε ΕΔΩ τι είπε ο Λ. Χατζηανδρέου

Β. Βρούτσης: Όταν ένα σοβαρό θέμα εγκρίνεται και με μια ψήφο καταλαβαίνεις τι σημαίνει για τη δημοκρατία μας

Καυτηριάζοντας το γεγονός ότι μετά από τις τροπολογίες που έκανε η σημερινή κυβέρνηση, σοβαρά θέματα των Δήμων μπορούν να εγκρίνονται από τα δημοτικά συμβούλια ακόμη και με μια ψήφο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Δύναμη Δημιουργίας", Βασίλης Βρούτσης, έθεσε ερωτήματα επί του προϋπολογισμού, στα οποία απάντησε ο δήμαρχος και εισηγητής του θέματος, Δημήτρης Λιανός.

Ακούστε ΕΔΩ τι είπαν

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 146


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.