Δ. Λιανός: Το "Ενωμένοι μπορούμε" είναι μια φιλοσοφία που ίσως δεν έγινε απολύτως κατανοητή

Δημοσίευση: 03.12.2019, 23:34
Τελευταία Ενημέρωση: 03.12.2019, 23:52

"Μπορεί να μην έγινε στον ίδιο βαθμό κατανοητό από τα μέλη της παράταξης ότι η φιλοσοφία του "Ενωμένοι μπορούμε" σημαίνει πως αφήνουμε στην άκρη το "εγώ" και προτάσσουμε το "εμείς". Ότι διεκδικήσαμε την ψήφο των δημοτών από συγκεκριμένες παρατάξεις, με συγκεκριμένες θέσεις, με συγκεκριμένο αρχηγό. Ο κόσμος αποφάσισε και εξέλεξε το Δημήτρη Λιανό στο δημαρχιακό θώκο. Εγώ θέλω να συνθέσουμε". Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, απάντησε στο ερώτημα πώς ερμηνεύει το γεγονός πως σε μικρό χρονικό διάστημα από την ανάληψη της δημαρχίας δέχτηκε μια παραίτηση και μια ανεξαρτητοποίηση από δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, γεγονός που δείχνει ότι η ενότητα της παράταξης έχει κλονιστεί...
Από το βράδυ εκλογής του δημάρχου Δημήτρη Λιανού (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Ο δήμαρχος μη θέλοντας να σχολιάσει όσα ανέφερε και απέδιδε στον ίδιο στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής της η δημοτική σύμβουλος της παράταξής του, Παρασκευή Μαργαρίτη, με την οποία όπως είπε προσπάθησε να επικοινωνήσει χωρίς όμως ανταπόκριση από την πλευρά της, ενώ ενημέρωσε πως ο κ. Νίκος Σέργης ως α΄ επιλαχών έχει προσκληθεί να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στη θέση του παραιτηθέντος, Γιάννη Τσολάκη.

Επισήμανε, ότι από τη στιγμή εκλογής του δημοτικού συμβουλίου είναι δεδομένο πως η παράταξή του μειοψηφεί έναντι του συνόλου των συμβούλων της μειοψηφίας. Δεν επιχειρήθηκε δε -γνωρίζοντας το ρίσκο- σύμπραξη με κάποια άλλη παράταξη αφού, όπως ανέφερε, το ποσοστό που έλαβε είναι μεγάλο, αλλά και γιατί επιθυμεί τη σύνθεση απόψεων με τις άλλες παρατάξεις για την επίλυση των προβλημάτων του δήμου.

Όλοι κρινόμαστε και οι δημοτικοί σύμβουλοι κρίνονται, αλλά το σημαντικό είναι πως θα κριθούμε επί των έργων, ήταν η απάντηση του κ. Δ. Λιανού στο ερώτημα αν θεωρεί πως η παράταξή του θα μπορέσει να συνεχίσει αραγής μετά από μια παραίτηση και μια ανεξαρτητοποίηση δυο δημοτικών συμβούλων της.

Κάνοντας δε αναφορά σε θέματα όπως το Λιμάνι, το Αεροδρόμιο, το Χωροταξικό, Οδικοί ¶ξονες, σημείωσε πως σημειώνονται πρόοδοι και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Ο Δημήτρης Λιανός ανέφερε ως παράδειγμα θετικού αποτελέσματος την κοινή προσπάθεια για τη διαχείριση του σμυριδικού, ενώ χαρακτήρισε ως επιτυχία του Δήμου ότι δεν θα πληρώσει τελικώς ο Δήμος ένα πρόστιμο 182.000 ευρώ που του είχε καταλογιστεί για παράνομη κατασκευή του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα, αφού ακυρώθηκε μετά από προσφυγή του δήμου από το Πρωτοδικείο Νάξου. 

Στο ερώτημα αν θεωρεί όπως κάποιοι πιστεύουν ότι η τοποθέτηση της αδελφής της συζύγου του ως διοικήτριας του  Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου εγείρει ηθικό ζήτημα για τον ίδιο, ο δήμαρχος σημείωσε πως μεταξύ των δυο που είχαν υποβάλει
αίτηση, Καλής Φραγκίσκου και Μανόλη Μαργαρίτη, σαφώς περισσότερα προσόντα έχει η κ. Φραγκίσκου, προσθέτοντας πως ο ίδιος είχε προτείνει  ένα άλλο πρόσωπο.

Στο δήμαρχο ετέθη η αναγκαιότητα δημιουργίας χώρων στάθμευσης σε χωριά της Ορεινής Νάξου για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Νάξου, καθώς και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για να γίνονται με ασφάλεια οι ελιγμοί, όπως διατυπώθηκαν στην ίδια εκπομπή από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του ανέφερε πως ο Δήμος τοποθέτησε σύγχρονες στάσεις τις οποίες το ΚΤΕΛ δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει, νέες στάσεις στην πεδινή Νάξο και θα προχωρήσει αντίστοιχα και στην ορεινή.
Σχετικά με την οδοποιία, σημείωσε πως ο δρόμος είναι επαρχιακός, αλλά δεσμεύτηκε να προωθήσει το θέμα προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προσθέτοντας πως σε κάποια σημεία χρειάζεται και επαναχάραξη του οδικού δικτύου.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Δημήτρης Λιανός

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 120


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.