Ν. Συρμαλένιος προς υπουργείο Υγείας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι νεφροπαθείς στη Σαντορίνη

Δημοσίευση: 03.12.2019, 22:56

Επείγον υπόμνημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας απέστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, με θέμα τους 18 νεφροπαθείς που βρίσκονται στη Σαντορίνη και αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο, καθώς κλείνει η ιδιωτική κλινική η οποία τους εξυπηρετούσε. Οι ασθενείς αυτοί δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα αιμοκάθαρσης στο νησί τους και για το λόγο αυτό ο βουλευτής Κυκλάδων ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δώσει άμεσα λύση στο σοβαρό αυτό θέμα...

Ακολουθεί το κείμενο του υπομνήματος, που υποβλήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ως εξαιρετικά επείγον, με αποδέκτες, τον Υπουργό Υγείας, Βασίλειο Κικίλια, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλειο Κοντοζαμάνη, το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο και το
Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κοτσιόπουλο:
 
"Θέμα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι νεφροπαθείς στη Σαντορίνη
 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται 18 νεφροπαθείς της Σαντορίνης που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, καθώς η ιδιωτική νεφρολογική κλινική στην οποία οι εν λόγω ασθενείς εξυπηρετούνται κλείνει, λόγω έξωσης από το κτήριο που στεγάζεται. Σε λίγες ημέρες (9 Δεκεμβρίου ) εκπνέει και η ολιγοήμερα παράταση η οποία δόθηκε από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου, μετά από τις παρακλήσεις των ασθενών, των συγγενών τους και τοπικών φορέων.

Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας υπάρχει εδώ και πολύ καιρό μια μικρή μονάδα αιμοκάθαρσης τεσσάρων θέσεων, η οποία όμως δε λειτούργησε ποτέ, καθώς οι κατά καιρούς διαγωνισμοί για πρόσληψη νεφρολόγου απέβησαν άγονοι, λόγω του γνωστού προβλήματος έλλειψης στέγης που αποτρέπει τους γιατρούς να στελεχώσουν επαρκώς τις μονάδες του νοσοκομείου Θήρας. Παρότι η διοίκηση του νοσοκομείου είχε από το περασμένο καλοκαίρι ξεκινήσει εξωτερική συνεργασία με ιδιώτη νεφρολόγο, με τη λήξη της τουριστικής περιόδου ο εν λόγω γιατρός έφυγε από τη Σαντορίνη.

Για να μπορέσει να εξυπηρετήσει και τους 18 ασθενείς αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη μονάδα με αυτή τη δυναμικότητα, θα πρέπει να λειτουργήσει σε δύο τουλάχιστον βάρδιες. Είναι απόλυτη ανάγκη να αποσπαστεί άμεσα τουλάχιστον ένας νεφρολόγος και να ξεκινήσει η λειτουργία της μονάδας, γιατί σε αντίθετη περίπτωση τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία των 18 ασθενών.
 
Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να βρεθεί λύση για τους νεφροπαθείς της Σαντορίνης και να προχωρήσει στην απόσπαση ενός τουλάχιστον νεφρολόγου, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα η μονάδα."
 
Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 142


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.