Επίσκεψη του Πάνου Σκουρλέτη στη Σύρο

Δημοσίευση: 03.12.2019, 13:57

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο, τον πρώην βουλευτή Αντώνη Συρίγο, τους υποψήφιους βουλευτές Αντώνη Γάκη και Ιρέν Ρήγου καθώς και από στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων και της Οργάνωσης Μελών Σύρου, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επισκέφτηκε τη Σύρο, στο πλαίσιο της μεγάλης εξόρμησης που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της πραγματοποίησης του 3ου Συνεδρίου που θα γίνει την ερχόμενη ¶νοιξη...
Από την πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σύρο (Φωτογραφία: logotypos.gr)
Bookmark and Share

Κατά τη διάρκεια της επισκέψής του τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στη Σύρο, ο κ. Σκουρλέτης είχε συνάντηση με το δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Νίκο Λειβαδάρα και το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου, ενώ αργότερα συναντήθηκε με την απερχόμενη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Μαργαρίτα Μπουραντά και με το Σύλλογο των Εργαζομένων.

Πριν την κεντρική ομιλία που ήταν προγραμματισμένη στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, ο κ. Συρμαλένιος – παρουσία της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – παρέθεσε γεύμα γνωριμίας προς τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ, όπου υπήρξε μια ανοιχτή συζήτηση για θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

«Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου»

Στην ανοιχτή πολιτική συζήτηση που ακολούθησε το απόγευμα, την οποία προλόγισε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως «κοροϊδία» και «τακτική Μαυρογιαλούρου» την πολιτική της ΝΔ αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, ο οποίος εμφανίζεται να ακυρώνει το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» που αφορούσε σε χρηματοδότηση μελετών για έργα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επικαλούμενος μια πιθανολογούμενη, ψευδή τελικά, αδυναμία χρηματοδότησης των έργων.

«Η πολιτική του ΥΠΕΣ συνιστά έγκλημα σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπονομεύει συγκεκριμένα έργα υποδομών, αποσκοπώντας σε έναν νέο μηχανισμό χειραγώγησης των τοπικών κοινωνιών», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης για το θέμα, ενώ παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την πιθανότητα μεθόδευσης της ιδιωτικοποίησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, την λειτουργία των οποίων εκσυγχρόνισε και στήριξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική για το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί η ΝΔ βασιζόμενο στους χαμηλούς μισθούς των εργαζομένων, για τον νέο αναπτυξιακό νόμο που στον πυρήνα του αποβλέπει σε ατομικές συμβάσεις εργασίας, την εκπόνηση του επόμενου προϋπολογισμού που προβλέπει χαμηλές ελαφρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα και υψηλές στα υψηλά εισοδήματα, την πρόθεση ιδιωτικοποίησης του τομέα της υγείας και την πρόθεση της ΝΔ «να δημιουργεί ψεύτικους εχθρούς καθώς θέλουν μια τρομαγμένη κοινωνία».
Τέλος, έκανε μια αναφορά στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας κυρίως τις νέες δυνάμεις της κοινωνίας να συμμετέχουν στις πολιτικές διαδικασίες, ενώ προχώρησε και σε έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης του κόμματος κατά τις δύο κυβερνητικές θητείες του, ασκώντας την αυτοκριτική του και στοχεύοντας προς μια Αριστερά του μέλλοντος, που θα ενσωματώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, με προσέγγιση που θα έχει στο επίκεντρο το περιβάλλον, την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και ένα οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών – προϊόντων και την καινοτομία.

Με το πέρας της ομιλίας, ακολούθησαν ερωτήσεις και σύντομες τοποθετήσεις από το κοινό.

πηγή+φωτογραφίες: logotypos.gr

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 97


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.