Κ. Κουκάς: Υπόσχομαι μαζί με τα δημαρχιακά μου καθήκοντα να σταθώ επάξια και ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Δημοσίευση: 02.12.2019, 20:03
Τελευταία Ενημέρωση: 02.12.2019, 21:44

Υπόσχομαι μαζί με τα δημαρχιακά μου καθήκοντα να σταθώ επάξια και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τόσο για την προώθηση των ζητημάτων των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου όσο και αυτών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα, ανέφερε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Ο κ. Κουκάς κληθείς να σχολιάσει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε διεθνείς αεροπορικές αφίξεις που σημειώθηκε το μήνα Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, υπογράμμισε πως η Μύκονος εδώ και πολλά χρόνια είναι πρωταθλήτρια στον τουρισμό σε εθνικό επίπεδο, ενώ παράλληλα σημείωσε πως αυτή η αύξηση σηματοδοτεί και την επίτευξη του στόχου της δημοτικής αρχής τα προηγούμενα χρόνια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου...
Κωνσταντίνος Κουκάς

Ερωτηθείς για την πορεία της τουριστικής κίνησης το μήνα Νοέμβριο, ο δήμαρχος Μυκόνου, απάντησε πως δεν γνωρίζει τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων, όμως είναι σημαντικό πως καθημερινά ήταν στο λιμάνι του νησιού τουλάχιστον ένα κρουαζιερόπλοιο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εργασίες που συνεχίζονται από τη Fraport στο αεροδρόμιο Μυκόνου, επισημαίνοντας πως η παρέμβαση του δήμου για διατήρηση της αρχικτεκτονικής του νησιού έγινε αποδεκτή, ενώ η ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του αεροδρομίου θα ολοκληρωθεί το 2021.

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην πρόσφατη προκήρυξη στις 29 Νοεμβρίου από τη ΔΕΥΑ Μυκόνου ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση που αφορά στο πολύ μεγάλο έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή Αλογόμανδρα του Δήμου Μυκόνου, προϋπολογισμού 5.989.200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). 

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται η εκπόνηση της Μελέτης Εφαρμογής, η κατασκευή των έργων Πολιτικού Μηχανικού, η προμήθεια και η εγκατάσταση του Η/Μ εξοπλισμού, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία του συνόλου του έργου από τον Ανάδοχο κατασκευής για δώδεκα (12) μήνες.

Το πολύ σημαντικό αυτό έργο για το νησί μας εντάχθηκε με επιτυχία μετά από συντονισμένη συνεργασία του Δήμου Μυκόνου με την Τεχνική Υπηρεσία και τη ΔΕΥΑΜ στις αρχές του 2019 στην πρόσκληση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης των ΟΤΑ «ΦιλόΔημος», λαμβάνοντας πλήρη χρηματοδότηση με κύριο έργου τη ΔΕΥΑ Μυκόνου, σημείωσε ο κ. Κουκάς.

Εντός του χρόνου αναμένεται η ολοκλήρωση του πρώτου Κλειστού Γυμναστηρίου Μυκόνου, ενώ ξεκίνησε πρόσφατα η κατασκευή του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Παράλληλα, προχώρησε η ένταξη στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ Μυκόνου, προϋπολογισμού 340.000 ευρώ.

Όπως ακόμη ανέφερε ο δήμαρχος Μυκόνου, ολοκληρώθηκε η προκήρυξη 3Κ του 2017 για προσωπικό ανταποδοτικών υπηρεσιών για τους δήμους όλης της χώρας και αυτές τις μέρες γίνονται συνεχώς ορκωμοσίες νέων δημοτικών υπαλλήλων για υπηρεσίες καθαριότητας, οδηγών, ηλεκτρολόγων, ενώ σύμφωνα με την απόφαση που είχε ληφθεί το 2017, στο Δήμο Μυκόνου προσλαμβάνονται συνολικά 105 νέοι δημοτικοί υπάλληλοι.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο δήμαρχος Μυκόνου

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 184


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.