Μαργαρίτα Μπουραντά: Μετά την προεργασία που έγινε πρέπει να ακολουθήσει η λειτουργία της ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Σύρου

Δημοσίευση: 27.11.2019, 19:20
Τελευταία Ενημέρωση: 27.11.2019, 20:01

Η κοινή διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, Μαργαρίτα Μπουραντά, λίγες μέρες πριν αποχωρήσει και παραδώσει τη διοίκηση στο νέο κοινό διοικητή των δυο νοσοκομείων, μίλησε στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, για το έργο που επιτελέστηκε επί των ημερών της. Η λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου και της Παιδιατρική Κλινικής για το Νοσοκομείο της Σύρου και η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για το Νοσοκομείο - Κ.Υ. Νάξου, καθώς και η περαιτέρω στελέχωση που έγινε στις δυο μονάδες υγείας, αποτελούν τα σημαντικότερα που έγιναν επί της θητείας της, όπως ανέφερε η Μαργαρίτα Μπουραντά, σημειώνοντας πως ο γενικός απολογισμός είναι μεγάλος...
Μαργαρίτα Μπουραντά (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Αυτό δε που έχει προετοιμαστεί και το οποίο η Μαργαρίτα Μπουραντά θεωρεί ως το πρώτο που θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου είναι η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. 

Η κ. Μπουραντά αναφέρθηκε στη στενή και άριστη συνεργασία που είχε με τον αν. διοικητή Κώστα Απιδόπουλο, καθώς και σε αυτήν που είχαν με το υπουργείο Υγείας.

 • Δείτε στο Συνημμένο Αρχείο το γενικό απολογισμό για το Γ.Ν. Σύρου

Απαντώντας στο ερώτημα αν γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα των πλωτών μέσων διακομιδής ασθενών του ΕΚΑΒ, ανέφερε πως η διαδικασία σταμάτησε λόγω της προκήρυξης και διεξαγωγής των τελευταίων εκλογών και παρέπεμψε στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και στο υπουργείο Υγείας για μια  επί της παρούσης υπεύθυνη απάντηση.

Με αφορμή τις αντιδράσεις που υπήρξαν από κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και εντός του κυβερνόντος κόμματος σχετικά με τις τοποθετήσεις των νέων διοικητών των Νοσοκομείων, η Μαργαρίτα Μπουραντά απαντώντας στο ερώτημα αν το ίδιο είχε συμβεί όταν τοποθετήθηκε η ίδια και οι άλλοι διοικητές, σημείωσε πως παρότι η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί τότε ήταν διαφορετική και όλοι πέρασαν και από συνεντεύξεις, παράλληλα δε είχε διατηρηθεί ένας αριθμός διοικητών, όχι μόνο είχαν υπάρξει αντιδράσεις, αλλά κάποιες συκοφαντούσαν πρόσωπα, όπως αυτό του κ. Πανοτόπουλου του π. διοικητή του Νοσοκομείου Θήρας.

Λέγοντας πως η μείωση του προϋπολογισμού για την Υγεία κατά 3% από την παρούσα κυβέρνηση οπωσδήποτε θα επηρεάσει όλες τις βαθμίδες της Υγείας, του τομέα που για να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα απαιτούνται ακόμη πολλά, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο των νέων διοικητών και  αναπληρωτών διοικητών.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε η Μαργαρίτα Μπουραντά

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: anagnostis έγραψε: 03/12/2019
που είναι ο απολογισμός του κ.Απιδοπουλου. Είδα το προσωπίκο που έχει το Νοσοκομέιο της Συρου και τρελάθηκα.Αν είχε το μισο προσωπικό το Νοσοκομείο της Νάξου θα μιλούσαμε για Νοσοκομείο.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 90


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
 • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
  προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
 • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
 • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
 • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
 • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
 • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.