Ο δήμαρχος Σύρου ανταποκρίθηκε σε αίτημα μαθητών της Ποσειδωνίας

Δημοσίευση: 26.11.2019, 20:18
Τελευταία Ενημέρωση: 26.11.2019, 20:22

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας, στο κεφάλαιο «Εμένα με νοιάζει», οι μαθήτριες και μαθητές της ΔΆ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας συζήτησαν για το θέμα της ανακύκλωσης και αποφάσισαν να στείλουν μια επιστολή προς το Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα, αναφορικά με την αξία της ανακύκλωσης και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο τους, εξαιτίας της έλλειψης κάδων ανακύκλωσης. Στο αίτημα των παιδιών ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά ο Δήμαρχος, παραδίδοντας ο ίδιος, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, στο σχολικό συγκρότημα της Ποσειδωνίας, δύο κάδους ανακύκλωσης για πλαστικό και για χαρτί, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται με την εποπτεία παιδιών και δασκάλων.

Στη σύντομη ομιλία του προς τους μαθητές, ο κ. Λειβαδάρας αναφέρθηκε στα οφέλη της ανακύκλωσης και στη μεγάλη σημασία που έχουν ανάλογες οικολογικές δράσεις και πρωτοβουλίες για τη σωτηρία του πλανήτη μας, τονίζοντας ότι όταν βλάπτουμε τη φύση, δυστυχώς έρχεται και η στιγμή που εκείνη μας το ανταποδίδει. 

Στη συνέχεια, συνεχάρη θερμά τόσο τα παιδιά όσο και τους εκπαιδευτικούς για την οικολογική τους συνείδηση και τις προσπάθειές τους για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ευχαρίστησε για την άμεση συνδρομή του τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και συγκεκριμένα τον πρόεδρο κ. Γιάννη Βρούτση και την αντιπρόεδρο κα Αγγελική Πρίντεζη, η οποία μάλιστα επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ανακύκλωσης. 

Ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, κλείνοντας, ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες θα έχουν στο νησί νέους κόκκινους κάδους για φθαρμένα ρούχα και παπούτσια, οι οποίοι, μέσω της συνεργασίας του Φο.Δ.Σ.Α. και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, θα λειτουργούν ανταποδοτικά προς όφελος των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του νησιού, συνδυάζοντας την οικολογική με την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα, οι μικροί μαθητές μαζί με το Διευθυντή του σχολείου, Χρήστο Καφτηράνη, και τους δασκάλους τους ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και το Φο.Δ.Σ.Α για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους, ενώ συμφώνησαν όλοι πως με πολύ απλές ενέργειες που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να προστατεύσουμε ουσιαστικά το περιβάλλον μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 115


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.