"Πρώτα η Σύρος": Στο πλευρό του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων

Δημοσίευση: 25.11.2019, 13:10
Τελευταία Ενημέρωση: 25.11.2019, 13:13

Η δημοτική παράταξη "Πρώτα η Σύρος", με επικεφαλής τη Μαρία Καζαντζάκη, δηλώνει πως στέκεται στο πλευρό του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, υπογραμμίζοντας και πάλι την αναγκαιότητα δημιουργίας ευέλικτου, αποτελεσματικού και ουσιαστικού μηχανισμού προστασίας των κτιρίων του ιστορικού τόπου της Ερμούπολης και του οικισμού της Άνω Σύρου.

Η Δημοτική Παράταξη "Πρώτα η Σύρος", σημειώνει σχετικά, τα εξής:

"Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος μελετητών μηχανικών Κυκλάδων διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Σύρου, η οποία οδήγησε τον ιστορικό οικισμό της Άνω Σύρου σε κατάρρευση και ερήμωση, και στην ίδια πορεία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια και το ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, χωρίς δυστυχώς να βρίσκει ανταπόκριση από τους εκάστοτε κυβερνώντες σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Δεν είναι η πρώτη φορά που και εμείς κρούουμε για το ίδιο θέμα τον κώδωνα του κινδύνου, και ας έχουμε πολλές φορές κατηγορηθεί ως κινδυνολόγοι.

Η μέγγενη του Υπουργείου Πολιτισμού, κυριολεκτικά στραγγαλίζει τις σημαντικότερες, από ιστορικής πλευράς, περιοχές του νησιού μας και τις καταδικάζει σε αργό και βασανιστικό θάνατο, δια της κατάρρευσης και της ερήμωσης.

Πιστοί στις προεκλογικές μας εξαγγελίες αλλά κυρίως με αίσθημα ευθύνης για το νησί μας, το οποίο έχει ανάγκη να ανασάνει, στέλνουμε μήνυμα σε κάθε πλευρά, ότι θα αγωνιστούμε για τον απεγκλωβισμό του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης και του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, από τις δύσκαμπτες και πολυετείς διαδικασίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης οφείλει να παρέμβει ομόφωνα και συντεταγμένα προς την Κεντρική εξουσία, για το σκοπό αυτό, με κάθε τρόπο."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 175


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.