Καλή Φραγκίσκου - Η νέα αν. διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου - Κ.Υ. Νάξου

Δημοσίευση: 22.11.2019, 20:15
Τελευταία Ενημέρωση: 22.11.2019, 20:59

Η Χημικός Μηχανικός, Καλή Φραγκίσκου, είναι η νέα αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου. Η Καλή Φραγκίσκου, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, διαμένει μόνιμα στη Νάξο και εργάστηκε στο Δήμο ως υπεύθυνη του Βιολογικού Καθαρισμού Νάξου. Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του δημάρχου, Δημήτρη Λιανού. Από την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 η Καλή Φραγκίσκου είναι η νέα αν. διοικήτρια του Νοσοκομείου Νάξου, με κοινό διοικητή των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου τον Κωνσταντίνο Παράσχο. Η Καλή Φραγκίσκου αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας μονάδας υγείας που κατά γενική ομολογία με τις προσπάθειες της απελθούσας διοίκησης...

... και την αρωγή του υπουργείου Υγείας είχε σημειώσει αρκετά βήματα τόσο στη στελέχωση όσο και σε υπηρεσίες υγείας.

Παρά όμως τα θετικά βήματα το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου, δεν έχει ακόμη λειτουργήσει ως μονάδα υγείας δευτεροβάθμιας φροντίδας, αφού ενώ από την κατασκευή του διαθέτει εξοπλισμένα χειρουργεία, αυτά δεν έχουν ακόμη λειτουργήσει, με αποτέλεσμα να μην γίνεται στη Νάξο καμία χειρουργική επέμβαση ούτε τοκετοί.

Οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων θα αξιολογούνται με βάση τριμηνιαίους στόχους, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός, ενώ χαρακτηριστικό για την αξιολόγηση και τους δείκτες επιδόσεων είναι το πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το υπουργείο Υγείας, με κύριο έργο τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Το διακύβευμα που έχει να αντιμετωπίσει η Καλή Φραγκίσκου είναι δύσκολο, αλλά παράλληλα πολύ σημαντικό για τους κατοίκους της Νάξου και των γύρω νησιών.

Όλοι πάντως προσδοκούν να επιτύχει στο έργο της και στους στόχους που θα θέσει και που δεν μπορεί παρά να είναι υψηλοί...

Βιογραφικό

Η Καλή Φραγκίσκου του Δημητρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χώρα Νάξου.

Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Χημικός Μηχανικός, και εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία στο Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας συμμετέχοντας στο ερευνητικό πρόγραμμα «Πρότυπα διοίκησης στις ελληνικές επιχειρήσεις».

Συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» και συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα «Βιώσιμη ανάπτυξη, ανάδειξη και προστασία μικρών νησιών του Αιγαίου», στο οποίο βραβεύτηκε για την εργασία της με τίτλο «Επαναχρησιμοποίηση της ιλύος του Βιολογικού Καθαρισμού Νάξου στη γεωργία».

Εργάστηκε στο Δήμο Νάξου ως επιβλέπουσα μηχανικός για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Νάξου και στη συνέχεια ως υπεύθυνη για τη λειτουργία της εγκατάστασης.

Newsroom Cyclades Voice
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Despoina έγραψε: 26/11/2019
Η εικόνα της χώρας θα ήταν διαφορετική αν τέτοιες θέσεις πληρώνονταν με ανοιχτούς διαγωνισμούς και οι υποψήφιοι αξιολογούνταν από κάποια υπηρεσία που έχαιρε της εκτίμησης πως είναι αδιάβλητη και έγκυρη.Θυμάστε περίοδο του διορισμού ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ από τον Πολάκη; Ποια είναι η πρόοδος τώρα; Ογδοντάρηδες, απόστρατοι, όπως ο αντιστρ. Μαργαρίτης στη Νάξο παλιότερα, κουμπάροι, αποτυχόντες πολιτευτές, συγγενείς, φίλοι, κομματικοί κλπ. Α, ρε π... Ελλάδα, δε θα ισιώσεις ποτέ, όπως έλεγε ο Γέρος του Μωριά. (προσοχή: Μωριάς, όχι Μόρια).

Ο αναγνώστης: anagnostis έγραψε: 24/11/2019
Γιατί προδιαγράφεις αποτυχία φίλε κριικοπουλε. Για να το θέσω αλλίως το Νοσοκομείο έχει κάνει βήματα σήμερα. θεωρείται επιτυχημένη η παρούσα διοικηση. με ποια κριτήρια επιλεχθηκε δηλαδή αυτή με διαφορετικά.Μην είσε τόσο αρνητικός. Αφου υπάρχει στοθοσιία λέει το άρθρο μπορεί να μην τα καταφέρει και να την αλλάξουν. αλλα δεν μπορουμε εκ των προτέρων να είμαστε αρνητικοί.αν αυτό το πιστεύεις δικαιώμα σου. δεν είναι όμως αυτά επιχειρήματα για πεις ότι θα αποτύχει

Ο αναγνώστης: Kriikopoulos kriton έγραψε: 24/11/2019
Εύχομαι πραγματικά να επιτύχει.Αλλα με τι προσόντα;;με τι προσόντα επιλέχτηκε;; μηχανικού; Δεν έχει διοικήσει εκτός από τον εαυτό της, κανέναν.και θα διοικήσει Νοσοκομείο με τόσες ιδιαιτερότητες; χωρίς ναχει καμιά σχέση;Η μόνη κομματική ήταν; Δεν υπήρχαν άλλοι -ες σχετικοί με το αντικείμενο;μα φυσικά θα υπήρχαν.πως να πάμε μπροστά;η αποτυχία της είναι προδιαγεγραμμένη...

Ο αναγνώστης: Papak έγραψε: 24/11/2019
Το θέμα φίλε μου ειναι με ποιες διαδικασιες επιλέγονται σε αυτές τις θέσεις. Και από τους τωρινους και από τους προηγούμενους. Με ποια κριτήρια, προσόντα, περιγραφή των θέσεων από ανεξάρτητα όργανα. Αν οι διοικητές έχουν ειδικές σπουδες και προϋπηρεσία στο αντικείμενο, αν έχουν διοικήσει έστω και ένα σύλλογο. Η αξιολόγηση και η αξιοκρατία είναι λέξεις άγνωστες στο λεξιλόγιο του δημόσιου τομέα. Δυστυχώς.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 24/11/2019
Να κοιτάξει η νέα αναπ.διοικήτρια όταν λέμε ότι έχουμε γιατρούς να μπορούμε να κλείνουμε και ραντεβού, όχι να καμαρώνουμε ότι έχουμε γιατρούς και να περιμένουμε για ραντεβού.πολεμάω να βρώ ραντεβού με καρδιολόγο και οφθαλμίατρο και δεν βρίσκω.

Ο αναγνώστης: paratiritis@gmail.com έγραψε: 22/11/2019
Σιδεροκέφαλη και καλή τύχη στην νέα Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου της Νάξου. Ευχόμαστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και τις προσδοκίες για ένα πραγματικό Νοσοκομείο. Ευχόμαστε να δει το Νοσοκομείο όπως είναι πραγματικά και όπως πρέπει να είναι ένα Νοσοκομείο πραγματικά. Να μην αρκεστεί σε κομματικές συρίνες, να τιμήσει την θέση και να τιμηθεί. Να μην προβάλει το έργο της αλλά να προβληθεί από το έργο της. Οι προσδοκίες μεγάλες και το έργο δύσκολο. Ευχόμαστε να βγει νικήτρια.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 112


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.