Λ. Χατζηανδρέου: Κατάφωρη παραβίαση η μη συμμετοχή της μειοψηφίας στο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου

Δημοσίευση: 21.11.2019, 20:53
Τελευταία Ενημέρωση: 21.11.2019, 22:11

Για δεύτερη συνεχή φορά θέμα που εισηγήθηκε η πλειοψηφία του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 19 Νοεμβρίου, συγκέντρωσε την αρνητική ψήφο των παρόντων δημοτικών συμβούλων του συνόλου των παρατάξεων της μειοψηφίας, είχε ως αποτέλεσμα τη μη έγκρισή του. Το θέμα αφορούσε τη συμπλήρωση της υπΆ αριθμ. 57/2019 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα: "Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου – Αντιπροέδρου Δ.Λ.Τ.Νάξου. έτους 2019". Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, όπως επισήμανε μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, εξηγώντας το λόγο που ψήφισαν αρνητικά...
Ο επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μαζί Αλλάζουμε, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, Γιώργος Μανδηλαράς, Αντώνης Πιτταράς, Γιάννης Μαράκης σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

... ανέφερε, πως για όσο διάστημα η μειοψηφία δεν θα εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, η παράταξή του δεν πρόκειται να ψηφίσει θετικά είτε για θέματα που έρχονται προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο είτε στην Οικονομική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει ως μέλος.

Μάλιστα, ο κ. Χατζηανδρέου, τονίζοντας ότι η συμμετοχή της μειοψηφίας τουλάχιστον με έναν εκπρόσωπό της στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου αποτελεί πρωτίστως ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του, σημείωσε παράλληλα πως μετά την τροποποίηση του σχετικού άρθρου 177 του Ν. 4635/ΦΕΚ 30-10-2019 αναφέρεται ρητά πως στη διοίκηση των νομικών προσώπων των δήμων και των περιφερειών οι λοιπές παρατάξεις συμμετέχουν στα συμβούλια με τουλάχιστον ένα μέλος συνολικά.

Επιβεβαίωσε δε την πληροφορία της Δανάης Μαύρου ότι κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου έχει υποβληθεί προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου από τον επικεφαλής της "Δύναμης Δημιουργίας", Βασίλη Βρούτση.

Παράλληλα, ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του και για την τελευταίας στιγμής και δια περιφοράς (τηλεφωνικά) συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας Χώρας προκειμένου να εκλεγεί ο εκπρόσωπός της στο διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αφού δεν κλήθηκαν, όπως είπε, όλα τα μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας στο οποίο την πλειοψηφία έχουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας, με αποτέλεσμα να γίνει "υφαρπαγή" ψήφου και να μην εκλεγεί ως εκπρόσωπος της Κοινότητας σύμβουλος της αντιπολίτευσης δτο Δ.Σ. του ΔΛΤ Νάξου.

Ο κ. Χατζηανδρέου τονίζοντας πως πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση, ανέφερε πως ζήτησε από το δήμαρχο την αποκατάσταση αυτής της αδικίας και της σωστότερης και δημοκρατικότερης λειτουργίας του ΔΛΤ Νάξου.

"Μέχρι να αποκατασταθεί αυτή η δημοκρατική νομιμότητα, εμείς δεν θα ψηφίζουμε θετικά κανένα θέμα που να αφορά στο ΔΛΤ Νάξου", πρόσθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 121


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.