Φ. Φόρτωμας: Το θέμα της ΔΕΗ σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την έναρξη μιας άλλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 18.11.2019, 20:27
Τελευταία Ενημέρωση: 18.11.2019, 20:30

Εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο, «Απελευθέρωση Αγοράς Ενέργειας, Εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και Στήριξη των ΑΠΕ», είναι ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας. Τη Δευτέρα, μιλώντας στη διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορείου της Βουλής, ο κ. Φόρτωμας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι η προτεινόμενη μεταρρύθμιση αποτελεί τη βάση εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ, έχοντας ως πρώτο μέλημα τον Πολίτη, όπως αρμόζει άλλωστε, στη λειτουργία μιας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας...

Μιλώντας ειδικότερα για τη ΔΕΗ, αναφέρθηκε στην προβλεπόμενη ευρεία δέσμη μέτρων που στοχεύει να καταστήσει την Εταιρία περισσότερο ανταγωνιστική, ανανεώνοντας το ανθρώπινο δυναμικό της και ενισχύοντας τα έσοδά της, καθώς θα λειτουργεί με μεγαλύτερη ευελιξία, αντίστοιχη με τους ανταγωνιστές της στον ιδιωτικό τομέα.

Πρόσθεσε δε, ότι το υπό ψήφιση νομοσχέδιο παρουσιάζει μια σειρά από πλεονεκτήματα, τα οποία προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για τη χώρα και προάγουν τον υγιή ανταγωνισμό και τη διαφάνεια με σημαντικές τομές όπως: ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, η περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και η ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

«Η κυβέρνηση μας, αποτελεί τη φωνή της λογικής και της προόδου. Αντιμετωπίζουμε  ζητήματα σημαίνοντα, όπως αυτό της ΔΕΗ, με αίσθημα ευθύνης, έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το όφελος του συνόλου των πολιτών της χώρας μας αλλά και την ίδια τη χώρα.

Αν πραγματικά επιθυμούμε η ελληνική κοινωνία να προχωρήσει μπροστά, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, ότι αυτό δε μπορεί να επιτευχθεί με όρους και πολιτικές του παρελθόντος. 

Οι συνθήκες έχουν, πλέον ωριμάσει για αποτελεσματικές και τολμηρές πολιτικές. Το θέμα της ΔΕΗ σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την έναρξη μιας άλλης», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κυκλάδων, ο οποίος θα εισηγηθεί το νομοσχέδιο κατά τη συζήτηση και ψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής στο τέλος Νοεμβρίου. 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με την τοποθέτηση του Φίλιππου Φόρτωμα

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 72


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.