Καθολική αντίδραση του Τηνιακού λαού στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων - Ψήφισμα

Δημοσίευση: 16.11.2019, 11:16
Τελευταία Ενημέρωση: 16.11.2019, 12:00

Παρά την καθολική αντίδραση κατοίκων και φορέων της Τήνου στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νησί, την οποία εκφράζουν με κάθε τρόπο προς την κεντρική πολιτεία, μηχανήματα συνέχιζαν την Παρασκευή 16/11 εργασίες στην περιοχή "Πράσα" για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Λίγες μέρες πριν πολίτες, αλλά και ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και έπαρχος Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη - Άσπρου, εκπρόσωποι της επιτροπής πολιτών "Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών", διατράνωναν την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στην αλλοίωση μιας πολιτιστικής κληρονομιάς αιώνων από τη στρεβλή αντίληψη της ανάπτυξης...

Παρά την καθολική αντίδραση, τα μηχανήματα στην  περιοχή "Πράσα-Πολέμου Κάμπος" εκτελούσαν εργασίες την Παρασκευή 15/11

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση(Φωτογραφία: facebook/Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών)

Απευθύνεται δε κάλεσμα να υπογράψετε όλοι το ψήφισμα με τον τίτλο "ΟΧΙ στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Τήνο", προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές.

Το ψήφισμα

"Παραλήπτες: Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Βουλή των Ελλήνων Υπ. περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης

Βοηθήστε μας να διασώσουμε τη μοναδικότητα του Τηνιακού τοπίου και την πολιτιστική του κληρονομιά για τις παρούσες και τις μελλοντικές γενιές. Πείτε ΟΧΙ στην καταστροφική τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο χειροποίητο  νησί της Τήνου.

Η Τήνος είναι τόπος με ανθρώπινο μέτρο. Από τις πεζούλες και τα μονοπάτια μέχρι τ' αλώνια και τους περιστερώνες της, η μόνη δύναμη που διαμόρφωσε το τοπίο της αιώνες τώρα, ήταν τα ανθρώπινα χέρια και ο άνεμος. Τα στοιχεία της συνυπήρχαν αρμονικά δεμένα μεταξύ τους και το πάντρεμα τους αυτό διαμόρφωσε τη μοναδική λιτότητα και την αυστηρή ευγένεια του Τηνιακού τοπίου.

Για αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού μας, η Τήνος έχει εγγραφεί στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, το 2015 για την μαρμαροτεχνία της και το 2018 για την ξερολιθιά της. Όσοι ζούμε εκεί το γνωρίζουμε. Όσοι επισκέπτονται τον τόπο μας το βιώνουν. Σήμερα, μια πολιτιστική κληρονομιά αιώνων απειλείται να αλλοιωθεί ανεπανόρθωτα από τη στρεβλή αντίληψη της ανάπτυξης.

Ανεμογεννήτριες, έχει δρομολογηθεί να τοποθετηθούν σε διάσπαρτα σημεία του νησιού, με μέγεθος κάποιες από αυτές πάνω από 120 μέτρα, μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής των επιδοτήσεων της ΕΕ για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των κατοίκων και των φορέων του νησιού συμπεριλαμβανομένης και της Δημοτικής αρχής, έχουν ταχθεί και εμπράκτως ενάντια  στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου, το έργο ήδη προχωράει.

Ζητούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να ακυρώσουν τις άδειες αιολικών σταθμών στο νησί της Τήνου. Αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του νησιού μας όπως έχει παραμείνει αναλλοίωτο αιώνες τώρα ως πολύτιμο αγαθό για την παρούσα και τις μελλοντικές γενιές.

Ο θυμός μας είναι δικαιολογημένος. Η αποφασιστικότητά μας να υπερασπίσουμε τον τόπο μας αδιαπραγμάτευτη."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 117


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.