"Φωτογραφικές παρεμβάσεις, οπισθοδρόμηση και ασφυκτικός έλεγχος στο Αθλητικό Νομοσχέδιο"

Δημοσίευση: 14.11.2019, 20:03
Τελευταία Ενημέρωση: 14.11.2019, 20:07

Το Αθλητικό Νομοσχέδιο το οποίο οδεύει προς ψήφιση την Παρασκευή, έχει φέρει θύελλα αντιδράσεων στον αθλητικό κόσμο, ακόμα και στους φίλα προσκείμενους στην παρούσα κυβέρνηση, αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνει πως ξηλώνονται όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις του Ν. 4603/2019 και χάνεται κάθε ελπίδα για να επικρατήσουν οι υγιείς δυνάμεις στο χώρο του αθλητισμού...
Ο συντονιστής της ΝΕ Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Φραγκίσκος

Πέρα από την κύρωση της σύμβασης Magglingen/Macolin για τα μέτρα αντιμετώπισης της βίας, η οποία θα έπρεπε να εισαχθεί στο Κοινοβούλιο μόνη της και τότε θα υπερψηφίζονταν με ευρύτατη πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του Υπουργού Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, με ποικίλες διατάξεις που προστέθηκαν, έχει τα εξής χαρακτηριστικά, σημειώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ:     

   1. Αντισυνταγματικότητα: εισάγει την αναδρομική ισχύ των διατάξεων περί περιορισμού θητειών και ορίου ηλικίας στις ομοσπονδίες, «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένα πρόσωπα.
    2. Αποκλίσεις από βασικούς κανόνες της εθνικής νομοθεσίας και παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας: το άρθρο 3 φέρει και την αρνητική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού.
    3. Έλλειψη διαφάνειας και κατάλληλου ελέγχου των ανωνύμων εταιριών του αθλητισμού: μεταφορά τους από το Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου υπάγονται όλες οι ΑΕ, στο Υπουργείο Αθλητισμού.
    4. Κατάργηση του Αυτοδιοίκητου: χειραγωγεί  τα Αθλητικά Σωματεία και τις Ομοσπονδίες  και παρεμβαίνει με φωτογραφικό τρόπο στις αρχαιρεσίες των Ομοσπονδιών που είναι προγραμματισμένες για το 2020.
    5. Κατάργηση της ποσόστωσης φύλου και της απλής αναλογικής: αγνοεί νόμους και συμβάσεις που κατοχυρώνουν την ποσόστωση φύλου σε όλη την Ευρώπη και στην πατρίδα μας ακόμα και κατά 50% και καταργεί την απλή αναλογική που θα επέτρεπε την δίκαιη εκπροσώπηση στα αθλητικά σωματεία.
    6. Άρση ασυμβίβαστων, όπως για παράδειγμα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό όπου μέλη ΔΣ μπορούν να είναι ταυτόχρονα και κριτές. 
    7. Εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, μέσω της μετατροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) σε μη κερδοσκοπικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

"Αποτελεί παραπλάνηση του αθλητικού κόσμου των Κυκλάδων καθώς και του συνόλου των πολιτών να λέγεται ότι το σύνολο του νομοσχεδίου αποτελεί «προσαρμογή του δικαίου της χώρας μας στο κοινοτικό κεκτημένο», όπως ισχυρίζεται η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, αφού διατάξεις όπως αυτές μας πηγαίνουν πολύ πίσω σε σχέση με τις εισηγήσεις και οδηγίες της UNESCO, του ΟΗΕ και της ΕΕ. 

Οι στρεβλώσεις, οι παράνομες πρακτικές, η διαφθορά και η διαπλοκή στον αθλητισμό έχουν ιστορία και χρώμα, γνωστά σε όλους στους εμπλεκόμενους. 

Τα προβλήματα του αθλητισμού χρειάζονται εφαρμογή του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, πολιτική και επιχειρησιακή βούληση για να λυθούν. Όχι υπερεξουσίες και γιγάντωση της κρατικής καταστολής. Χρειάζεται ενδυνάμωση των εμπλεκομένων στον αθλητισμό, ώστε να μπορούν να ασχοληθούν και με την διοίκηση. Αθλήτριες που έχουν πρωταγωνιστήσει σε διεθνείς αγώνες και εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα, με το νομοσχέδιο της ΝΔ δεν θεωρούνται ικανές να εκπροσωπούνται ούτε καν στη διοίκηση."

"Δεν συζητάμε για αθλητικό νομοσχέδιο αλλά για διατάξεις που αναστέλλουν τα αυτονόητα στον αθλητισμό, διατάξεις που ξηλώνουν τις δημοκρατικές κατακτήσεις στον αθλητισμό και κλείνουν το μάτι στους «φίλους». Ίσως αυτά απαντούν και στο γιατί η ΝΟΔΕ Κυκλάδων και η κ. Μονογυιού πανηγυρίζουν για το πισωγύρισμα", σχολιάζει καταλήγοντας η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 189


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.