Φ. Μαυρομμάτης: Λανθασμένη η ακύρωση της απόφασης για την κατάργηση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

Δημοσίευση: 13.11.2019, 17:50
Τελευταία Ενημέρωση: 13.11.2019, 18:01

Λανθασμένη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Φώτης Μαυρομμάτης, την απόφαση του εκτελούντα χρέη Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου να ακυρώσει την απόφαση που έλαβε στις 30 Σεπτεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο για την κατάργηση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, όπως επισήμανε μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Όπως υποστήριξε ο κ. Μαυρομμάτης, ο Συντονιστής της ΑΔΑι δεν έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι την 30η Σεπτεμβρίου όταν ελήφθη η απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, ίσχυε άλλος Νόμος...
Ο Φώτης Μαυρομμάτης κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

... σε σχέση με αυτόν που ισχύει από την 30η Οκτωβρίου – ένα μήνα αργότερα – και αντί για απλή πλειοψηφία, απαιτείται πλέον για την κατάργηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου με πλειοψηφία τουλάχιστον των δύο τρίτων των μελών του.

Ο Φώτης Μαυρομμάτης, ανέφερε ακόμη, πως και το Νομικό Τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών συμφωνεί ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έπρεπε να ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, καθώς και πως αναμένεται εντός των επόμενων ωρών η ανάκληση της απόφασης ακύρωσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως σημείωσε ο κ. Μαυρομμάτης, θα προσφύγει κατά της απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του ν.3463/2006, τονίζοντας πως ο Δήμος θα διεκδικήσει την επικύρωση της απόφασης που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο για την κατάργηση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ φτάνοντας μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται, ότι η απόφαση υπέρ της κατάργησης του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ελήφθη με τη διπλή ψήφο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Φώτη Μαυρομμάτη, λόγω ισοψηφίας που σημειώθηκε στις ψήφους των δημοτικών συμβούλων (13 υπέρ, 13 κατά).

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στην από 12 Νοεμβρίου 2019 απόφασή του με την οποία ακυρώνει την υπ’ αριθ. 152/30-9-2019  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την κατάργηση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, έπρεπε να είχε ληφθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ.3 του άρθρου 241 του ν.3463/2006 (ΦΕΚ 114 Α), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ.4β του άρθρου 177 του ν.4635/2019 (ΦΕΚ 167 Α) όπου αναφέρονται τα εξής:

«…3. Νομικά πρόσωπα του άρθρου αυτού, που συστήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο, καταργούνται με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία τουλάχιστον των δύο τρίτων των μελών του, και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως…».

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Φώτης Μαυρομμάτης

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 88


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.