Νάξος: Ακυρώθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για κατάργηση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

Δημοσίευση: 12.11.2019, 22:19
Τελευταία Ενημέρωση: 13.11.2019, 00:17

Ο ασκών καθήκοντα Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Πολύκαρπος Πολυχρονάκης, αποφάσισε την ακύρωση της υπΆ αριθ. 152/30-9-2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων περί κατάργησης του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» και διακριτικό τίτλο «ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.». Υπενθυμίζεται, ότι η απόφαση υπέρ της κατάργησης του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ελήφθη με τη διπλή ψήφο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Φώτη Μαυρομμάτη, λόγω ισοψηφίας που σημειώθηκε στις ψήφους των δημοτικών συμβούλων (13 υπέρ, 13 κατά)...

Η απόφαση όμως για την κατάργηση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, έπρεπε να είχε ληφθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ.3 του άρθρου 241 του ν.3463/2006 (ΦΕΚ 114 Α), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ.4β του άρθρου 177 του ν.4635/2019 (ΦΕΚ 167 Α) όπου αναφέρονται τα εξής:

«…3. Νομικά πρόσωπα του άρθρου αυτού, που συστήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο, καταργούνται με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία τουλάχιστον των δύο τρίτων των μελών του, και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως…».

Έτσι ο ασκών καθήκοντα Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κατά τον έλεγχο νομιμότητας, ακύρωσε με απόφασή του την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την κατάργηση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ένα ερώτημα που τίθεται είναι πώς ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εισάγοντας το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο δεν είχε φροντίσει προηγουμένως να ενημερωθεί για όσα ισχύουν για την κατάργηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, του "ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ".

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 103


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.