"Η επίλυση των προβλημάτων θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους αγρότες να συνεχίσουν"

Δημοσίευση: 08.11.2019, 15:00
Τελευταία Ενημέρωση: 09.11.2019, 10:44

Στα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι αγρότες, αλλά και γενικότερα όλοι όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, αναφέρθηκαν μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, ο νέος αγρότης Νίκος Ψαρράς από το Φιλώτι Νάξου και ο γεωπόνος από τη Χαλκίδα (πρώην γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Εύβοιας), Αντώνης Παλαιολόγος, που έφτασε στη Νάξο προκειμένου να παρακολουθήσει το 26ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, που διεξάγεται στο νησί από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Όπως επισήμανε ο νέος αγρότης, που είναι μέλος αγροτικής οικογένειας που ασχολείται με την κτηνοτροφία...
Αντώνης Παλαιολόγος, Νίκος Ψαρράς (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

... από το 2016 που ο ίδιος εντάχθηκε στο πρόγραμμα για τους Νέους Αγρότες ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ασφάλισής του στον ΟΓΑ.

Ακόμη, ως σημαντικό πρόβλημα για να μπορεί ένας νέος αγρότης να συνεχίσει τη δραστηριότητα, ανέφερε τις τιμές για τα προϊόντα που πωλούν, λέγοντας πως είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να απαιτείται να εργάζεται και αλλού παράλληλα ή εποχικά για να εξασφαλίσει ένα συμπληρωματικό εισόδημα απαραίτητο για τη διαβίωσή του.

"Δεν είναι δυνατό να ζήσεις με αυτές τις τιμές που πωλούμε τα προϊόντα μας", είπε.

Μάλιστα ο γεωπόνος από την Εύβοια, Αντώνης Παλαιολόγος, επισήμανε ακόμη πως σε πολλές περιπτώσεις οι αγρότες πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση από επαγγελματίες στους οποίους πωλούν προϊόντα.

Ακόμη, ο κ. Παλαιολόγος τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των αγροτών ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται σε υποχρεώσεις που έχουν, όπως για παράδειμα είναι η ηλεκτρονική αποστολή σε ΕΛΓΟ Άρτεμις της ποσότητας γάλακτος που παράγουν, αλλά και την ανάγκη σύνδεσης της αγροτικής παραγωγής και της ελληνικής διατροφής με τον τουρισμό.

Ακούστε αναλυτικά τι είπαν

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα όσα τέθηκαν στην εκπομπή, αλλά και άλλα αναμένεται να τεθούν στο Συνέδριο, όπου εκπρόσωποι της πολιτείας και αρμοδίων υπηρεσιών θα κληθούν να απαντήσουν.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του 26ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, συνδιοργανωτές του οποίου είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 132


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.