Λ. Χατζηανδρέου: Απαιτούνται συχνότερες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και σεβασμός στις αποφάσεις των Κοινοτήτων

Δημοσίευση: 07.11.2019, 18:52
Τελευταία Ενημέρωση: 07.11.2019, 20:27

Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στην περίπτωση που εξακολουθήσουν να γίνονται μια φορά το μήνα με πληθώρα θεμάτων στην ημερήσια διάταξη, αυτομάτως υποβαθμίζεται η λειτουργία του, ενώ παράλληλα δεν είναι δυνατόν να εξεταστούν τα πάρα πολλά καυτά θέματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επισήμανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, προσθέτοντας πως έχει υποβάλει ήδη αίτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για να γίνονται συχνότερα συνεδριάσεις, ενώ έκανε αναφορά και για τη διεξαγωγή θεματικών συνεδριάσεων...
Λεονάρδος Χατζηανδρέου (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

Ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου ανέφερε ακόμη πως οι θεματικές συνεδριάσεις που προτείνει να διεξάγονται, εκτός από θέματα ζωτικής σημασίας για το Δήμο θα πρέπει να περιέχουν στη θεματολογία τους ώστε να εξετάζονται αναλυτικά και ζητήματα των νησιών του Δήμου.

Με αφορμή τη δεύτερη συνάντηση σε μικρό διάστημα από την προηγούμενη στην οποία κάλεσε ο δήμαρχος τους προέδρους των Κοινοτήτων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως είναι προς θετική κατεύθυνση, όμως όπως επισήμανε θα πρέπει για κάθε θέμα που αφορά τις Κοινότητες να ερωτώνται τα τοπικά συμβούλια και οι πρόεδροι και να λαμβάνεται πάντοτε υπόψη κατά τη συζήτηση θεμάτων των κοινοτήτων και κατά τη λήψη των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου οι αποφάσεις που έχουν λάβει.

Ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου διευκρίνισε ότι θα εκπροσωπήσει ο ίδιος την παράταξή του στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί να έχει τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία της Νάξου με κοινό και επιτακτικό αίτημα να ανοίξουν τα ορυχεία της Νάξου και να γίνει εξόρυξη σμύριδας άμεσα, ενώ παράλληλα τόνισε πως οπωσδήποτε θα πρέπει να γίνει συνάντηση και με τον ίδιο τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αφού στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί μόνο με πολιτική απόφαση και αρμόδιος γι αυτό είναι μόνο ο υπουργός.

Με αφορμή δε την πρώτη απόφαση που ελήφθη από το σύνολο της μειοψηφίας στη συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να υπερισχύσει αυτή και να απορριφθεί η εισήγηση της πλειοψηφίας, ο κ. Χατζηανδρέου επισήμανε πως με την απόφαση αυτή επί της ουσίας έγινε σεβαστή η απόφαση που είχε λάβει επί του θέματος το τοπικό συμβούλιο Σαγκρίου. 

Σημείωσε δε πως για κάθε θέμα που αφορά τις Κοινότητες και έρχεται προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξή του ενημερώνεται προηγουμένως επί του θέματος σε επικοινωνία που επιδιώκει κάθε φορά να έχει με τις Κοινότητες.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε για μια ακόμη φορά πως επιδίωξη της παράταξης είναι η επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μέσα από μια κοινή προσπάθεια και σε καμία περίπτωση η στείρα αντιπολίτευση.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 99


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.