Το υπουργείο Ναυτιλίας συνομιλεί με τα νησιώτικα επιμελητήρια της χώρας

Δημοσίευση: 04.11.2019, 18:10

H διαμόρφωση στοχευμένων και αποτελεσματικών χρηματοδοτικών εργαλείων που θα απαντούν στις ανάγκες του νησιώτη επιχειρηματία, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνας Καλογήρου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των νησιωτικών επιμελητηρίων της χώρας.
Bookmark and Share

Στη διάρκεια της σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης που έχει λάβει η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ για την δημιουργία ενός νέου προγράμματος ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής στο νησιωτικό χώρο,διαπιστώθηκε η ανάγκη ενός δομημένου και στοιχειοθετημένου διαλόγου για την ανάπτυξη ενός ειδικού θεματικού άξονα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα νησιά.
 
Η κυρία Καλογήρου αναφέρθηκε εκτενώς στο πολιτικό σκέλος της απόφασης του ΥΝΑΝΠ να προχωρήσει στη δημιουργία αυτού του προγράμματος και κάλεσε τους εκπροσώπους των νησιωτικών επιμελητηρίων να συμμετέχουν ενεργά σε ένα διάλογο που ξεκινά από μηδενική βάση με έναν μόνο στόχο, την καταγραφή των πραγματικών αναγκών των νησιών μας που θα πρέπει να καλύψει το εν λόγω πρόγραμμα. 
 
Εξάλλου στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, ο οποίος ανέδειξε τη σημασία του σχεδιασμού των υποδομών και των θαλάσσιων μεταφορών στη διασφάλιση ικανών συνθηκών για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στα νησιά και την ενίσχυση της παραγωγικής τους βάσης. 
 
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), ο οποίος αποτελεί και το θεσμικό εκπρόσωπο και συνομιλητή του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σχετική τοποθέτηση έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ, Σωτήρης Σκιαδαρέσης.
 
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η παρουσία της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνας Καλογήρου, στο 2ο «Chania Business forum» που διεξήχθη στα Χανιά 1 και 2 Νοεμβρίου, παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Η κα Καλογήρου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στους εκπροσώπους των επιμελητηρίων της χώρας, το συνεκτικό πλάνο για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα και την ανάγκη υιοθέτησης διακριτών μέτρων στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο νησιωτικό χώρο. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 139


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.