Νάξος: Η μειοψηφία του Δήμου έδειξε τη δύναμή της

Δημοσίευση: 02.11.2019, 15:09
Τελευταία Ενημέρωση: 02.11.2019, 16:03

Στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνόλου της μειοψηφίας υπερβαίνουν κατά έναν τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Έτσι, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου 2019, το θέμα που αφορούσε στην έγκριση εκμίσθωσης καλλιεργήσιμων εκτάσεων γης (δημοτικών ακινήτων) στην Κοινότητα Σαγκρίου, αναβλήθηκε αφού η αναβολή του προτάθηκε και ψηφίστηκε και από τους 14 δημοτικούς συμβούλους του συνόλου της μειοψηφίας. Από τους 13 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας παρόντες ήταν 11. Είναι η πρώτη απόφαση που λαμβάνεται από το σύνολο της μειοψηφίας, που έδωσε και μια πρώτη μάλλον πικρή "γεύση" στη δημοτική πλειοψηφία, καθώς και ένα ηχηρό μήνυμα σχετικά με τις εισηγήσεις των προς συζήτηση θεμάτων ...
Από τη συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου 2019 (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ο επικεφαλής της "Δύναμης Δημιουργίας", Βασίλης Βρούτσης, επισήμανε ότι η γνωμοδοτική ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Σαγκρίου, όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρός του Μιχάλης Μανιός όταν ρωτήθηκε σχετικά, ανέφερε ότι πρώτα θα ενημερωθεί το συμβούλιο από σχετικό τοπογραφικό για την ακριβή έκταση των προς ενοικίαση καλλιεργήσιμων εκτάσεων και στη συνέχεια θα συνεδριάσει εκ νέου για να λάβει απόφαση.

 • Ακούστε τι αναφέρθηκε στο Συνημμένο Ηχητικό

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός που ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Μαράκης, πως όταν ο ίδιος αναζήτησε στις υπηρεσίες του Δήμου το σχετικό τοπογραφικό αυτό δεν βρέθηκε, με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους να διερωτώνται αν η ακίνητη περιουσία του Δήμου είναι αποτυπωμένη.

Τελικώς, παρότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είπε να δοθεί η έγκριση ενοικίασης των εν λόγω καλλιεργήσιμων εκτάσεων επισημαίνοντας ότι θα διευθετηθεί προηγουμένως το ζήτημα με το τοπογραφικό, το σύνολο της μειοψηφίας, δηλαδή 14 δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ της αναβολής του θέματος ώστε να ενημερωθεί πρώτα το Κοινοτικό Συμβούλιο Σαγκρίου από σχετικό τοπογραφικό για την ακριβή έκταση των προς ενοικίαση καλλιεργήσιμων εκτάσεων και στη συνέχεια να λάβει απόφαση επί του θέματος της ενοικίασης, την οποία και θα υποβάλει προς το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει σχετικά.

Newsroom Cyclades Voice

 

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 115


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
 • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
  προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
 • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
 • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
 • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
 • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
 • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.