Δεν καταργείται το εφάπαξ διαβεβαιώνει ο Γιάννης Βρούτσης

Δημοσίευση: 31.10.2019, 20:47

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα καταργηθεί το εφάπαξ έδωσε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στη συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων.
Bookmark and Share

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και στο τραπέζι έπεσαν όλα τα ανοιχτά θέματα του ασφαλιστικού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές πως: 

 • Θα αυξηθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει, από τώρα, το πόσο.
 • Θα καταργηθεί το πλαφόν των 1300 ευρώ για το άθροισμα κύριας κι επικουρικής σύνταξης.
 • Θα επανανομοθετηθεί η επικουρική ασφάλιση, με βάση αναλογιστικές μελέτες και δεν θα υπάρξει καμία μείωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, ο υπουργός Εργασίας απαντώντας στο αίτημα της ΑΔΕΔΥ να μην ιδιωτικοποιηθεί η επικουρική ασφάλιση, δήλωσε ότι καμιά ιδιωτικοποίηση δεν θα γίνει και το σύστημα θα παραμείνει ως έχει. Δήλωσε, δε, ότι η ασφάλιση πρέπει να είναι Δημόσια, Καθολική και Υποχρεωτική. Δήλωσε, επίσης, ότι δεν θα καταργηθεί το εφάπαξ. 

Ο ίδιος ανέφερε στους συνδικαλιστικές πως οι καταγεγραμμένες εκκρεμότητες του ΕΦΚΑ ανέρχονται σε 1.058.000 και για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα δήλωσε ότι ενίσχυσε τη Διεύθυνση συντάξεων του ΕΦΚΑ με 86 υπαλλήλους και θα ενισχύσει και το Γενικό Λογιστήριο με υπαλλήλους, άγνωστο πότε και με πόσους. Δήλωσε, επίσης, ότι από τον Ιούνιο του 2020 το 1/3 των νέων συντάξεων θα εκδίδονται ηλεκτρονικά. Στο αίτημα της ΑΔΕΔΥ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ και στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν έδωσε καμία απάντηση.

Τέλος, για το μητρώο πραγματικών δικαιούχων δεσμεύθηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να δοθεί παράταση -πέραν της 1ης Νοεμβρίου- και θα ενημερώσει για αυτό την ΑΔΕΔΥ.
Για τον νόμο Κατρούγκαλου ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι θα γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις -τέλος του έτους, αρχές του νέου- με τις οποίες το υπουργείο θα συμμορφώνεται στις αποφάσεις του ΣτΕ.

Όσον αφορά στις διατάξεις του εργασιακού νόμου, ο υπουργός υπεραμύνθηκε του αναπτυξιακού νόμου και δήλωσε πως θα εφαρμοστεί πλήρως, όσον αφορά τα ηλεκτρονικά μητρώα των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία δήλωσε ότι δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αποτελεί επιλογή του σωματείου.

πηγή: ethnos.gr

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 133


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
 • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
  προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
 • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
 • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
 • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
 • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
 • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.