"Ανυπόστατοι και αναληθείς οι λόγοι των μεταφορέων της Κέας"

Δημοσίευση: 23.10.2019, 16:13

H Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων δεν ευθύνεται για την αναίτια – μονομερή και στερούμενης βάσιμης επιχειρηματολογίας απόφαση των μεταφορέων της Κέας να σταματήσουν το μεταφορικό έργο των μαθητών του νησιού, επικαλούμενοι λόγους που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι ανυπόστατοι και αναληθείς, επισημαίνει σε έγγραφό του ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και σχόλια στα social media. Παράλληλα, καλούνται οι μεταφορείς να συνεχίσουν να εκτελούν το έργο που τους έχει ανατεθεί με συνέπεια και ασφάλεια προς όφελος της μαθητικής κοινότητας της Κέας...
Γιώργος Λεονταρίτης

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι λόγοι που επικαλούνται οι μεταφορείς της Κέας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι ανυπόστατοι και αναληθείς, δεδομένου ότι:
    1. Μετά από επεξεργασία των στοιχείων που απέστειλαν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Κυκλάδων έγκαιρα αποφασίστηκε να ξεκινήσουν άμεσα όσα δρομολόγια κρίθηκαν απαιτητά, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία με το Δυναμικό Σύστημα Αγορών. 
    2. Μετά το αρ. πρωτ. 63183/11.9.2019 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών, η Οικονομική Επιτροπή με απόφασή της (αρ. 585/2019), κατόπιν σχετικής εισήγησης της αρμόδιας υπηρεσίας, παρέτεινε έως 30.6.2020, την εκτέλεση των συμβάσεων που ήταν σε ισχύ στις 30.6.2019 και κρίθηκε αναγκαίο να συνεχίσουν να εκτελούνται.
    3. Όλες οι σχολικές μονάδες είχαν ήδη ενημερωθεί από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ότι κανένα δρομολόγιο δεν θα εκτελεσθεί μονομερώς δίχως την έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας η οποία είναι και η υπεύθυνη για την ολοκληρωμένη εκτέλεση του μεταφορικού έργου και υποχρεούται να τροποποιεί υφιστάμενα, ή να προβλέπει  νέα δρομολόγια προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες μετακίνησης όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού μαθητών και να εξασφαλίζεται η σωστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών πόρων, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια οικονομικότητας και εξασφάλισης συνθηκών γνήσιου ανταγωνισμού.
    4. Αντιθέτως μεταφορείς της Κέας αποφάσισαν μονομερώς την εκτέλεση δύο δρομολογίων που εκτελούνταν και πρέπει να εκτελούνται  παραπλήσιες ώρες, με ένα μόνο λεωφορείο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις ώρες άφιξης και αναχώρησης των μαθητών, γεγονός για το οποίο υπάρχει και σχετική έγγραφη διαμαρτυρία μαθητών.
    5. Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας κατέστησε σαφές στους προαναφερόμενους μεταφορείς ότι η εκτέλεση δρομολογίων που δεν είχαν την έγκρισή της και καταστρατηγούσαν τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας  (μη σύννομα)  δεν δύνανται να ενταλματοποιηθούν.
    6. Τέλος, θεωρούμε τελείως λανθασμένο  για μερικά δρομολόγια  που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν, να σταματά συνολικά το μεταφορικό έργο, το οποίο έχει συμφωνηθεί  και συμβασιοποιείται  και να «τιμωρείται» ολόκληρη η μαθητική κοινότητα του νησιού, προς δημιουργία εντυπώσεων και στρέβλωσης της πραγματικότητας, στοχεύοντας στην παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης .

Με σημερινό (σ.σ. 23-10-2019) έγγραφο του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, με αποδέκτες άπαντες τους ενδιαφερομένους (Έπαρχο Κέας – Δήμαρχο Κέας – Διευθυντές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων – Μαθητικά Συμβούλια και Μεταφορείς του νησιού), αποσαφηνίζονται τα ανωτέρω και καλούνται οι μεταφορείς να συνεχίσουν να εκτελούν το έργο που τους έχει ανατεθεί με συνέπεια και ασφάλεια προς όφελος της μαθητικής κοινότητας, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των μεταφερόμενων μαθητών της Κέας στην εκπαίδευση όπως έξ’ άλλου έπρατταν τα προηγούμενα χρόνια.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 135


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.