Λ. Καραΐσκος: Η κατάσχεση 625.000 ευρώ δημιουργεί πρόβλημα στο Δήμο Αμοργού

Δημοσίευση: 20.10.2019, 17:37
Τελευταία Ενημέρωση: 20.10.2019, 18:18

Πολύ θετικό χαρακτήρισε το κλίμα που υπάρχει στις συναντήσεις που πραγματοποιεί σε υπουργεία και υπηρεσίες ο δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος, για δεύτερη φορά βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα για την προώθηση και επίλυση ζητημάτων του νησιού. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, αποτελεί για μας πρώτη προτεραιότητα, επισήμανε ο δήμαρχος Αμοργού, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, γι αυτό και είχε συναντήσεις τόσο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όσο και με το νέο διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου. Η κατάσχεση ύψους 625.000 ευρώ από το λογαριασμό του Δήμου Αμοργού στην οποία προχώρησε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λόγω παλαιών οφειλών...
Λευτέρης Καραΐσκος

... που προέρχονταν από την περίοδο που οι πρώην δήμοι και κοινότητες δεν είχαν δική τους Ταμειακή Υπηρεσία, φέρνει σήμερα το Δήμο Αμοργού σε δύσκολη οικονομικά κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλουμε όπως θα επιθυμούσαμε στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών που ήρθαν να υπηρετήσουν στα σχολεία του νησιού όσον αφορά τη στέγασή τους, είπε ακόμη ο δήμαρχος Αμοργού, σημειώνοντας παράλληλα πως η διαβίωση για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έρχονται από άλλα μέρη στα νησιά έχει επιπλέον κόστος.

Πάντως, παρά τα οικονομικά προβλήματα πιστεύουμε πως από την επόμενη χρονιά θα έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς για τη στέγασή τους, ενώ προγραμματίζουμε να κατασκευάσουμε και ξενώνες για τη στέγαση και άλλων δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στην Αμοργό, πρόσθεσε ο κ. Καραΐσκος.

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον της νέας δημοτικής αρχής Αμοργού, όπως επισήμανε ο δήμαρχος, για αναγκαία λιμενικά έργα, όπως το Αλιευτικό Καταφύγιο Καταπόλων που έχει δρομολογηθεί και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου, ενώ δρομολογούνται και έργα βελτίωσης για τα λιμάνια, Καταπόλων και Αιγιάλης. Στον προγραμματισμό είναι ακόμη η δημιουργία Αλιευτικού Καταφυγίου στην Αιγιάλη, η ολοκλήρωση αυτού στην Καλοταρίτισσα και χώροι φιλοξενίας σκαφών στον Κάτω Κάμπο, στα Κατάπολα και στην Αιγιάλη.

Ακούστε στο Ηχητικό τι δήλωσε αναλυτικά ο δήμαρχος Αμοργού και για τα προαναφερθέντα, αλλά και για άλλα ζητήματα, όπως ο τουρισμός και η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τα μεγάλα κεντρικά λιμάνια, αλλά και αυτά των άλλων νησιών.

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 71


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.