"Σύγχρονοι Μυκονιάτες ζωγράφοι": Έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη 23-31 Οκτωβρίου

Δημοσίευση: 15.10.2019, 20:06
Τελευταία Ενημέρωση: 15.10.2019, 20:15

Για πρώτη φορά ιστορικά συναντιούνται οι σημαντικότεροι εν ζωή Μυκονιάτες Ζωγράφοι με ιδέα και αιγίδα του Πολιτιστικού Παραδοσιακού Χορευτικού Συλλόγου Ανεμόμυλοι. Εικοσιτέσσερις σημαντικοί καλλιτέχνες, με κοινό την καταγωγή η διαμονή και διαρκές έργο στον τόπο αυτό, θα συνευρεθούν από τις 21 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2019 στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, αίθουσα Ματογιάνη και Καλογερά. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου ώρα 7.30 μ.μ.
Έργο: Δέρπαπας Μιχάλης
Bookmark and Share

Όπως αναφέρει ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Ανεμόμυλοι:

"Η ιδέα ξεκίνησε από τον κύριο Παναγιώτη Γαλάτη για τη δημιουργία ενός ημερολόγιου με έργα ζωγραφικής των καλλιτεχνών  και θεωρήθηκε σημαντικό να συνοδευτεί και από μια έκθεση συνάντησης τους.Οι εργασίες ξεκίνησαν από τις αρχές Άνοιξης του 2019 με την συνδρομή και αρωγή των μελλών του συλλόγου, την επιμέλεια για το ημερολόγιο από τις Εκδόσεις Μυκόνιο Φώς, οργάνωση έκθεσης της Μαρίνας Πετρή, επιμέλεια κειμένων της ζωγράφου Εύας Γρυπάρη.  

Με τον τίτλο «Σύνχρονοι Μυκονιάτες Ζωγράφοι», παρουσιάζουν έργα τους, μαζί με το έργο που θα τυπωθεί στο ημερολόγιο, οι: Αρμακόλα Τζωρτζίνα, Λυδία Βενιέρη,Βερώνης Πέτρος, Γαλάτης Γιάννης, Καρολίνα Γουέλς, Ευγενία Γρυπάρη, Δέρπαπας Μιχάλης, Danilo Tani, Άννα Ελευθερίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Καβουρίδης, Ελένη Μανάλη, Ελένη Μάντζαρη Νικολακάκη, Ειρήνη Μονογιού, Gilles Ballini, Bogdan Kopec, Πάνος Μπρούσαλης, Μάκης Μωράκης, James North, Μαρίνα Πετρη, Brian Piccini, Μερκούριος Δημόπουλος, Άντζελα Χειμωνά και Ιωάννα Χειμωνά.

Οι περισσότεροι, εκτός από τις σημαντικές σπουδές τους, έχουν ένα πλούσιο βιογραφικό στην Ελλάδα και εξωτερικό με έντονη την παρουσία τους στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου και σοβαρές διακρίσεις , αποδεικνύουν τον πολιτιστικό δυναμισμό του τόπου.
Το ύφος των ζωγράφων όπως και τα υλικά παρουσιάζουν μια πλούσια γκάμα από νεορεαλισμό, ιμπρεσιονισμό, εξπρεσιονισμό , αφαιρετικό εξπρεσιονισμό, σουρεαλισμό, αφαιρετισμό, ψηφιακή τέχνη.

Ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Ανεμόμυλοι, ξεκίνησε δυναμικά το 2016, με σκοπό την διάσωση και διάδοση των λαϊκών μας χορών αλλά και την στήριξη και προβολή του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού στον κόσμο. Στην σύντομη πορεία του έχει πρεσβέψει την χώρα μας στις σημαντικότερες χώρες της Ευρώπης και της Ανατολής."

Newsroom Cyclades Voice       

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 118


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.