Απεσταλμένος της Βουλής στις Βρυξέλλες ο βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας

Δημοσίευση: 15.10.2019, 18:07
Τελευταία Ενημέρωση: 15.10.2019, 18:30

Σε συνάντηση με θέμα τις στρατηγικές για την προώθηση της διάστασης του φύλου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων κοινοβουλευτικής συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/10 στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος της ευρωπαϊκής Επιτροπής «Interpares» για την υποστήριξη των κοινοβουλίων τρίτων χωρών στους τομείς της νομοθετικής, οικονομικής και διοικητικής λειτουργίας...
Bookmark and Share

Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη και υπηρεσιακοί παράγοντες εθνικών κοινοβουλίων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Λατινικής Αμερικής, εμπειρογνώμονες από το Διεθνές Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία και την Εκλογική Βοήθεια, εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων και ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ισότητας των φύλων και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ανταλλαγή απόψεων για τις καλύτερες πρακτικές, στρατηγικές και εργαλεία, προκειμένου να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες ώστε να ενδυναμωθεί ο ρόλος της γυναίκας στο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, μέσω της ανάπτυξης κοινοβουλευτικών προγραμμάτων, ιδιαίτερα δε προγραμμάτων διακοινοβουλευτικής συνεργασίας όπως το «Interpares».

Ο κ. Φόρτωμας, στην τοποθέτησή του, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την τρέχουσα νομοθεσία στη χώρα μας ως προς την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά. Αναφέρθηκε δε σε σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από τα κοινοβούλια στον τομέα αυτόν, καθώς και στην προσπάθεια ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου κατά τη συμμετοχή του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε διακοινοβουλευτικά προγράμματα.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 132


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.