Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την πτώχευση του ομίλου Thomas Cook και τις επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 10.10.2019, 21:27
Τελευταία Ενημέρωση: 10.10.2019, 21:30

Παρέμβαση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τον υπουργό Τουρισμού, σχετικά με την πτώχευση του ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook και των επιπτώσεων αυτής στον ελληνικό τουρισμό, έκανε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας. Στην ομιλία του, ο βουλευτής αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει η πτώχευση της Thomas Cook στην τουριστική βιομηχανία, αλλά και στην άμεση αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία ήδη έχει εξαγγείλει μέτρα ώστε η ζημιά να μη μετακυλήσει στην ελληνική αγορά επηρεάζοντας την τουριστική και οικονομική δραστηριότητα.
Bookmark and Share

Ο κ. Φόρτωμας, χαρακτήρισε αναγκαίο το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των Υπουργείων Τουρισμού και Οικονομικών, των αεροπορικών εταιριών, των εταιριών tour operators κλπ, με στόχο να ληφθούν οργανωμένες και στοχευμένες πρωτοβουλίες, ώστε να μην επηρεασθεί η επισκεψιμότητα της χώρας, η αγορά και οι επιχειρήσεις στις επόμενες τουριστικές περιόδους.

Επιπρόσθετα, θεώρησε επιβεβλημένη την – με κάθε τρόπο - στήριξη των τραπεζών προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στις περιπτώσεις των δανείων που επλήγησαν από την Thomas Cook.

Ειδική μνεία έκανε στην περίπτωση της Σαντορίνης, στο αεροδρόμιο της οποίας η Thomas Cook διατηρούσε μεγάλο αριθμό υποδοχών απογείωσης και προσγείωσης. 

Στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την τουριστική πολιτική, όπως η ανάγκη αξιοποίησης της χειμερινής περιόδου για την επέκταση της τουριστικής σεζόν, η καλύτερη οργάνωση της κρουαζιέρας, η ανάδειξη του θρησκευτικού, αλλά και του κλασσικού τουρισμού. 

Μιλώντας για τις Κυκλάδες, υπογράμμισε την ιδιαίτερη ταυτότητα και φέρουσα ικανότητα υποδοχής επισκεπτών, τη διαφορετικότητα των νησιωτικών προορισμών και την ανάγκη προσαρμογής της εθνικής τουριστικής στρατηγικής σε νέο πλαίσιο εξειδίκευσης με γνώμονα τη χάραξη ειδικών στόχων ανά προορισμό.   

«Η κρίση αυτή πρέπει να γίνει ευκαιρία, ώστε να αναθεωρήσουμε συνολικά τη λειτουργία του δικού μας προϊόντος και να διαμορφώσουμε μια άλλη στρατηγική προώθησης του ελληνικού τουρισμού», είπε καταλήγοντας ο βουλευτής Κυκλάδων.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 169


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.