"Σε «ομηρία» οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας λόγω πολύμηνης αναστολής των υπηρεσιακών μεταβολών"

Δημοσίευση: 09.10.2019, 20:12
Τελευταία Ενημέρωση: 09.10.2019, 20:13

Αναπάντητη ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, μετατράπηκε σε επίκαιρη και επανακατατέθηκε στη Βουλή για να συζητηθεί- κατά πάσα πιθανότητα- την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, σε «ομηρία» οδηγείται το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, λόγω του πολύμηνου «παγώματος» όλων των υπηρεσιακών μεταβολών, μετά από σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκαν αμέσως μετά τις εκλογές...
Bookmark and Share

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εγκύκλιοι αυτές «παγώνουν» τις προσλήψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, παρά το γεγονός ότι οι προσλήψεις του Γ.Ν.Θ. για τη στελέχωση του Νοσοκομείου με προσωπικό αορίστου χρόνου 158 εργαζομένων είχαν προκηρυχθεί με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ από τον Σεπτέμβριο του 2018 και αναμενόταν να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2019, προσθέτει ο κ. Συρμαλένιος.

"Στον «αέρα» βρίσκονται οι εργαζόμενοι των κατηγοριών πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς είναι ακόμα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες είχαν παραταθεί με διάταξη τον Ιούνιο του 2018. Επίσης, υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν  υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τους προσωρινούς πίνακες του διαγωνισμού, συμβάσεις οι οποίες έχουν από τον νόμο μέγιστη διάρκεια μόλις 8 μηνών."

Πέραν των παραπάνω, στους πίνακες του Διαγωνισμού 1/2018 υπάρχουν επιτυχόντες οι οποίοι μπορούν να στελεχώσουν τις ειδικότητες Ορθοπεδικής και Ακτινοδιαγνωστικής, στις οποίες οι ανάγκες από πλευράς περιστατικών είναι αυξημένες, σημειώνει ακόμη ο Νίκος Συρμαλένιος. 

Συνημμένο το κείμενο της ερώτησης που είχε κατατεθεί στις 2/8/19, έμεινε αναπάντητη από τον υπουργό Υγείας και επανακατατίθεται ως επίκαιρη.

Newsroom Cyclades Voice
 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.