Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου σε Μήλο και Μύκονο

Δημοσίευση: 08.10.2019, 20:14
Τελευταία Ενημέρωση: 08.10.2019, 20:20

Τη Μήλο και τη Μύκονο επισκέφτηκε διαδοχικά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις των νησιών. Στη Μύκονο παραβρέθηκε στα «Δήλεια», τους αναπτυξιακούς αγώνες για παιδιά έως 15 ετών που διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και ο Α.Ο Μυκόνου...
Bookmark and Share

Ο Νίκος Συρμαλένιος συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση, καθώς φέτος δηλώθηκαν 450 συμμετοχές όχι μόνο από τα νησιά των Κυκλάδων αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Συνεχάρη δε και τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες.Στο τέλος των αγώνων, ο βουλευτής, δήλωσε «Είναι εξαιρετικά σημαντικό, δράσεις όπως τα «Δήλεια» να στηρίζονται έμπρακτα από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις διοργανώσεις αλλά και –κυρίως- σε ό,τι αφορά τις αθλητικές υποδομές και τον αναγκαίο εξοπλισμό. Τα «Δήλεια» θα μπορούσαν να γίνουν διεθνείς αγώνες για τις ηλικίες αυτές, ελκύοντας αθλητές και αθλήτριες από όλον τον κόσμο, διαφοροποιώντας το τουριστικό προϊόν της Μυκόνου. Σε μια περιοχή, όπως οι Κυκλάδες, με δυσκολίες συγκοινωνίας και πρόσβασης σε υπηρεσίες, ο κλασσικός αθλητισμός μπορεί να προσφέρει διεξόδους στα μικρά παιδιά και στους νέους και στις νέες και να διδάξει την ευγενή άμιλλα, το ομαδικό πνεύμα και τον υγιεινό τρόπο ζωής.» 

Πήρε μέρος στην τελετή βράβευσης της αφαλάτωσης Μήλου με το Εθνικό Βραβείο Energy Globe Ελλάδας 2019 για το έργο «Αφαλάτωση θαλασσινού νερού για την παραγωγή πόσιμου με χρήση αιολικής ενέργειας».
 
Το βραβείο αυτό απονεμήθηκε στην «Αιολική Μήλου», θυγατρική της ITA Group, από την ADVANTAGE AUSTRIA, επίσημο εκπρόσωπο της αυστριακής οικονομίας και του αυστριακού εμπορίου στο εξωτερικό, ως ένα βιώσιμο και εξαιρετικό περιβαλλοντικό έργο. Πρόκειται για μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού που λειτουργεί με τη μέθοδο της αντίστροφης ώσμωσης (SWRO) ονομαστικής δυναμικότητας ίσης με 4.500 m3/την ημέρα και χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια για την κάλυψη της ενεργοβόρου λειτουργίας της.

Την Κυριακή το πρωί 6 Οκτωβρίου συμμετείχε μαζί με την Αναστασία Σαπουνά, μέλος της ΚΕ, το Μιχάλη Φραγκίσκο, γραμματέα της Ν.Ε. Κυκλάδων και την Άννα Μαυρουδή, πρώην περιφερειακή σύμβουλο, σε συνάντηση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στην Άνω Μερά Μυκόνου, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής συζήτησης για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινή οργανωτική ανασυγκρότηση συνεργασία με την Προοδευτική Συμμαχία.

Στο γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε, συζητήθηκαν τόσο τα βήματα προς το Συνέδριο όσο και ο απολογισμός της κυβερνητικής θητείας, καθώς και οι άξονες της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.
 
Τέλος, κατόπιν πρόσκλησης φορέων της Άνδρου, οι οποίοι το Σάββατο 5 Οκτωβρίου διοργάνωσαν στο Κόρθι ενημερωτική συνάντηση για το μέλλον του νησιού σε σχέση με τις ανεμογεννήτριες, στο Κόρθι, και λόγω της αδυναμίας του να παραστεί αυτοπροσώπως στο κάλεσμα αυτό, ο κ. Συρμαλένιος απέστειλε επιστολή στους φορείς της Άνδρου διατρανώνοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που συνίστανται αφενός μεν στην αξιοποίηση των ΑΠΕ στα πλαίσια ενός σαφώς καθορισμένου χωροταξικού σχεδιασμού και αφετέρου στην απόλυτη και διαχρονικά διατυπωμένη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στα Βιομηχανικά Αιολικά Πάρκα στην Άνδρο και σε όλες τις Κυκλάδες, τα οποία είναι δυσανάλογα του μεγέθους των νησιών μας και θα καταστρέψουν ανεπιστρεπτί το ανάγλυφο, το μοανδικό τοπίο και φυσικό περιβάλλον και σε αρκετά σημεία την πολύτιμη χλωρίδα και πανίδα τους, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών, υπονομεύοντας απόλυτα κάθε σχεδιασμό βιώσιμης αειφορικής ανάπτυξης στα νησιά. Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η ολοκλήρωση του Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ, σε ανοικτή διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

Newsroom Cyclades Voice


Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.