Με συμμετοχές από πολλές χώρες ξεκίνησε το 2ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου

Δημοσίευση: 06.10.2019, 22:55
Τελευταία Ενημέρωση: 06.10.2019, 22:56

Η μεγαλύτερη γιορτή πεζοπορίας στην Ελλάδα, ξεκίνησε! Από το πρωί του Σαββάτου, 5 Οκτωβρίου, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 20 Οκτώβρη, στο πλαίσιο του 2ου Andros on Foot Festival, εκατοντάδες πεζοπόροι από όλη την Ελλάδα, αλλά και από διάφορες χώρες (Αγγλία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία κ.α.) έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, πεζοπορώντας πάνω στην πιστοποιημένη με το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας διαδρομή Andros Route, αλλά και να γνωρίσουν τους ανθρώπους της Άνδρου, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού. Μαζί τους και πολλοί Έλληνες πεζοπόροι από διάφορες περιοχές της χώρας. Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων θα ξεπεράσει τους 500.
Bookmark and Share

Ξεχωριστές στιγμές της φετινής διοργάνωσης αποτελούν το ταξίδι στη Γυάρο, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, για το οποίο οι συμμετοχές είχαν συμπληρωθεί πολλές ημέρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ, όπως επίσης και η συμμετοχή σε πεζοπορίες μαθητών από Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια του νησιού, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν από κοντά το φυσικό πλούτο της Άνδρου αλλά και τη σημασία της διατήρησης της φυσικής ομορφιάς και της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου. 

Στη φετινή διοργάνωση, επίσης, υιοθετήθηκαν μέτρα ελαχιστοποίησης της χρήσης πλαστικών από τους συμμετέχοντες. Έτσι, τα γεύματα θα σερβιριστούν σε σκεύη που επαναχρησιμοποιούνται, ενώ η τσάντα του φεστιβάλ, που δίνεται σε όλους τους συμμετέχοντες, περιλαμβάνει επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλώσιμα αντικείμενα.


Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων έχουν δηλώσει συμμετοχή, αλλά και εκείνων που σκοπεύουν να το κάνουν τελευταία στιγμή, λειτουργούν τρία γραφεία ενημέρωσης και υποστήριξης του φεστιβάλ, στα οποία παρέχονται πληροφορίες και πραγματοποιούνται νέες εγγραφές, ενώ οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται το αργότερο τρεις ημέρες πριν την υλοποίηση κάθε δράσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.androsonfootfestival.gr 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 121


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.