Σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Πάρου

Δημοσίευση: 01.10.2019, 12:52
Τελευταία Ενημέρωση: 01.10.2019, 12:53

Ο Δήμος Πάρου, ενημερώνει, ότι η μελέτη με τίτλο «Έρευνα & συμβουλευτικές προτάσεις σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Πάρου», που διενεργείται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και του μελετητή Δρα Δημήτριου Προκοπίου, Οικονομολόγου και ειδικό στη φέρουσα ικανότητα των τουριστικών προορισμών, έχει εισέλθει στην τέταρτη φάση, η οποία περιλαμβάνει την εκπόνηση των συμπερασμάτων για τον Τουρισμό στην Πάρο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με επιτόπιες επισκέψεις στους επίσημους φορείς κυρίως στην Πάρο και στην Αθήνα. Συλλέχθηκαν στοιχεία, μεταξύ άλλων, από τον Δήμο Πάρου, το Λιμενικό Ταμείο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Β’ ΔΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου, τον ΕΦΚΑ, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΥΠΑ, τη ΔΕΔΔΗΕ, Πολιτιστικούς & Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, το Πάρκο Πάρου,  τους «Φίλους της Πάρου», την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και τα επισκέψιμα Οινοποιεία. Ενώ, αναμένουμε μέχρι σήμερα την απάντηση από το Λιμενικό Σώμα. Τέλος, εκτός από τη συλλογή στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα πεδίου με προτεραιότητα τις παράκτιες ζώνες και τα πολιτιστικά δρώμενα.
 
Το βιβλιογραφικό και ακαδημαϊκό εποικοδόμημα της έρευνας βασίζεται στην επεξεργασία και ανάπτυξη διεθνώς αναγνωρισμένων δεικτών εκτίμησης της φέρουσας ικανότητας τουριστικών προορισμών, οι οποίοι είναι δημοσιευμένοι στη διδακτορική εργασία του μελετητή, η οποία εκπονήθηκε με την επίβλεψη του καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Βασίλη Τσελέντη.
 
Ο Δήμος Πάρου, ευχαριστεί τους ανωτέρω φορείς για τη συνδρομή τους στη προσπάθεια βελτίωσης, προστασίας και ανάπτυξης του τουρισμού στην Πάρο.

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 112


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.