Συμμετοχή ΕΜΔΥΔΑΣ - Κυκλάδων στην Πανελλαδική Απεργία 24 Σεπτέμβρη

Δημοσίευση: 22.09.2019, 22:14
Τελευταία Ενημέρωση: 22.09.2019, 22:27

Η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Τμήμα Κυκλάδων, συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο – σκούπα και καλεί τους εργαζομένους να συμμετέχουν στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις και στην Ερμούπολη στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στις 10:30...
Bookmark and Share

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής ΕΝΩΣHΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ - Τμήμα Κυκλάδων:

"Συνεχίζοντας την πρακτική των «πολυνομοσχεδίων» με συρραφή άσχετων μεταξύ τους διατάξεων, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις όσων θίγονται, η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποκαλύπτει τι είδους «ανάπτυξη» προωθεί.

Στο όνομα αυτής της «ανάπτυξης», η κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της, επιβάλει παραπέρα
ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων, αναθέτοντας σε ιδιώτες τις γνωμοδοτήσεις και τους ελέγχους, ενώ η ευθύνη επικρέμεται επί των δημοσίων υπαλλήλων και το κόστος μετατίθενται στους πολίτες. Διαιωνίζοντας το μνημονιακό καθεστώς των υποστελεχωμένων / υπό διάλυση υπηρεσιών, αναδεικνύει και με αυτό το νομοσχέδιο, πως υλοποιεί το επιτελικό «λιγότερο» κράτος. Με εξοντωτικές πειθαρχικές ποινές ανεξάρτητα από στελέχωση και φόρτο εργασίας, επιχειρεί να εκφοβίσει, όποιον
υπάλληλο δεν συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις...

Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων ( δηλαδή της προκλητικής χρηματοδότησης με δημόσιο χρήμα των επιχειρηματικών ομίλων) και ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Γενικεύει όσα έχουν ήδη εφαρμοστεί σε αρμοδιότητες υπηρεσιών ( π.χ. πολεοδομίες, εφορίες, συμβάσεις παραχώρησης – ΣΔΙΤ έλεγχος οχημάτων) όπου τα αρνητικά αποτελέσματα για το λαό τα πληρώνουμε ήδη. Με την «πρωτοτυπία» των ελεγκτών και ελεγχομένων που εναλλάσσονται στους ρόλους, επιχειρείται, επί της ουσίας, η κατάργηση των όποιων προληπτικών ελέγχων έχουν απομείνει…

Στο όνομα της «πάταξης της γραφειοκρατίας» (που οι ίδιοι έχουν νομοθετήσει/ κατασκευάσει,
προκειμένου να ελέγχουν την οικονομική δραστηριότητα κατά το δοκούν) επιχειρούν να κατασκευάσουν ένα εξίσου αδιαφανές «ιδιωτικοποιημένο» κράτος όπου οι αποφάσεις που αφορούν την ποιότητα ζωής των απλών πολιτών, λαμβάνονται απευθείας στα γραφεία επιχειρηματικών ομίλων….

Προετοιμάζει το νομικό πλαίσιο για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, και στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα.

Στο πολυνομοσχέδιο – «σκούπα», προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία (μακριά από τις ζωντανές δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου και αντιπαράθεσης απόψεων), καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των Σωματείων, η εξασφάλιση της δυνατότητας παρέμβασης κράτους και εργοδοσίας, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Εργασίας.
 
Ουσιαστικά, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων ( υπονόμευση συνδικαλιστικής δράσης, ποινικοποίηση /παρεμπόδιση απεργιακών αγώνων κ.α.) επιχειρείται ο παραπέρα εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών. Είναι προφανές ότι η «ανάπτυξη» που προωθείται δεν αντέχει εργαζόμενους με δικαιώματα και συνδικαλιστική προστασία…

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις, επί της ουσίας, το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει όταν θέλει, καθώς και να ορίζει τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους, κατά τον ίδιο τρόπο που ορίζεται από τον νόμο «Βρούτση – Αχτσιόγλου» ο κατώτατος μισθός, ερήμην των εργαζομένων.

Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας: Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας.
Διεκδικούμε σύγχρονες και στελεχωμένες με επάρκεια υπηρεσίες στην υπηρεσία του Λαού μας !
Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΟΛΟΙ στις 10:30 πμ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΛΙΜΑΝΙ)

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Κυκλάδων
Ο Πρόεδρος                       Η Γεν. Γραμματέας
Τ.Υ.                                              Τ.Υ.
Χάρης Ζεπάτος                   Τζουμακίδη Σπυριδούλα
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός    Αρχιτέκτων Μηχανικός
 
Newsroom Cyclades Voice 

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 154


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.