Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στην Πανελλαδική Απεργία 24 Σεπτέμβρη

Δημοσίευση: 22.09.2019, 21:30
Τελευταία Ενημέρωση: 22.09.2019, 22:00

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ανακοινώνει τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική Απεργία 24 Σεπτέμβρη 2019, "ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο – σκούπα που σαρώνει συνδικαλιστικά δικαιώματα & προωθεί παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος του λαού μας." Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις. Στη Σύρο η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24/9 στις 10:30 μπροστά στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στο λιμάνι...
Bookmark and Share

Στην ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, αναλυτικά, επισημαίνονται, τα εξής:

"Συνεχίζοντας την πρακτική των «πολυνομοσχεδίων» με συρραφή άσχετων μεταξύ τους διατάξεων, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις όσων θίγονται, η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποκαλύπτει τι είδους «ανάπτυξη» προωθεί.

Στο όνομα αυτής της «ανάπτυξης», η κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της, επιβάλει παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων, αναθέτοντας σε ιδιώτες τις γνωμοδοτήσεις και τους ελέγχους, ενώ η ευθύνη επικρέμεται επί των δημοσίων υπαλλήλων και το κόστος μετατίθενται στους πολίτες. Διαιωνίζοντας το μνημονιακό καθεστώς των υποστελεχωμένων / υπό διάλυση υπηρεσιών, αναδεικνύει και με αυτό το νομοσχέδιο, πως υλοποιεί το επιτελικό «λιγότερο» κράτος. Με εξοντωτικές πειθαρχικές ποινές ανεξάρτητα από στελέχωση και φόρτο εργασίας, επιχειρεί να εκφοβίσει, όποιον υπάλληλο δεν συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις...

Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων (δηλαδή της προκλητικής χρηματοδότησης με δημόσιο χρήμα των επιχειρηματικών ομίλων) και ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Γενικεύει όσα έχουν ήδη εφαρμοστεί σε αρμοδιότητες υπηρεσιών (π.χ. πολεοδομίες, εφορίες, έλεγχος οχημάτων, συμβάσεις παραχώρησης - ΣΔΙΤ) όπου τα αρνητικά αποτελέσματα για το λαό τα έχουμε ήδη γευτεί. Με την «πρωτοτυπία» των ελεγκτών και ελεγχομένων που εναλλάσσονται στους ρόλους, επιχειρείται, επί της ουσίας, η κατάργηση των όποιων προληπτικών ελέγχων έχουν απομείνει… Στο όνομα της «πάταξης της γραφειοκρατίας» (που οι ίδιοι έχουν νομοθετήσει/ κατασκευάσει, προκειμένου να ελέγχουν την οικονομική δραστηριότητα κατά το δοκούν) επιχειρούν να κατασκευάσουν ένα εξίσου αδιαφανές «ιδιωτικοποιημένο» κράτος όπου οι αποφάσεις που αφορούν την ποιότητα ζωής των απλών πολιτών, λαμβάνονται απευθείας στα γραφεία επιχειρηματικών ομίλων….

Προετοιμάζει το νομικό πλαίσιο για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, και στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα.

Στο πολυνομοσχέδιο – «σκούπα», προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία ( μακριά από τις ζωντανές δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου και αντιπαράθεσης απόψεων), καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής
συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των Σωματείων, η εξασφάλιση της δυνατότητας παρέμβασης κράτους και εργοδοσίας, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ουσιαστικά, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων ( υπονόμευση συνδικαλιστικής δράσης, ποινικοποίηση /παρεμπόδιση απεργιακών αγώνων κ.α.) επιχειρείται ο παραπέρα εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών. Είναι προφανές ότι η «ανάπτυξη» που προωθείται δεν αντέχει εργαζόμενους με δικαιώματα και συνδικαλιστική προστασία…

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις, επί της ουσίας, το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει όταν θέλει, καθώς και να ορίζει τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους, κατά τον ίδιο τρόπο που ορίζεται από τον νόμο «Βρούτση – Αχτσιόγλου» ο κατώτατος μισθός, ερήμην των εργαζομένων.

Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας: Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας.
Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση.

Προβλέπονται επίσης:

 Ο οριστικός ενταφιασμός των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την όποια επέκταση τους απαιτείται η “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”!!!
 Η ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Πάνω από 1500 τέτοιες «ενώσεις» στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.
 Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών, την ώρα που ο μέσος μισθός έχει επίσημα μειωθεί πάνω από 25%!
 Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
 Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

Απαντάμε μαζικά, ενωτικά, ταξικά με την πανδημοσιοϋπαλληλική – πανεργατική
απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη
Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΟΛΟΙ στις 10:30 πμ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ( ΛΙΜΑΝΙ)"

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 138


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.